På bilden: Johan Bergeron och Simon Vasquez.
Foto: PadelDirekt & World Padel Tour.
World Padel Tour

Vasquez om sin insats på Vigo Open: ”Spelade extremt bra stundtals”

ANNONS

Simon Vasquez och Johan Bergeron föll mot Marc Quilez och Cristian German Gutierrez i det sista steget av förkvalet till Vigos WPT. 6–4, 6–7, 6–3 skrevs slutsiffrorna till.
— Jävligt tungt att torska i dag men vi gjorde en riktigt bra tävling, säger Vasquez till PadelDirekt.

Därmed är samtliga fyra svenskar utslagna från årets tredje deltävling på World Padel Tour.

Det svensk-franska paret Simon Vasquez/Johan Bergeron imponerade stort på söndagen och tog sig relativt enkelt vidare till tredje omgången utan att tappa set på de två söndagsmatcherna.

Redan i inledningen av Pre Previa-finalen vid lunchtid på måndagen så kom ett break från Marc Quilez och Cristian German Gutierrez, ett break som satte tonen tonen i första set som den spanska duon vann med 6–4. I andra set breakade paren varandra flera gånger och följdes åt hela vägen till tiebreak där Simon Vasquez visade sig mentalt stark och var den som tog täten framför sin franska partner när man seglade ifrån och vann med 7–3.

Sedan var det roliga mer eller mindre över och tredje set utvecklades inte riktigt till den där rysaren som det länge såg att att kunna bli. Vasquez fick stå sysslolös stundtals när Quilez/Gutierrez matade bollar mot Bergerons vänstra hörn.

— Jag började matchen väldigt bra och avgjorde många poäng, så de blev kanske lite rädda för mig. Jag försvarade väldigt bra också och gav dem inga gratispoäng så jag skulle väl säga att det nog var därför de ville få mig ur spel ett tag, säger Simon Vasquez till PadelDirekt.

”Vi ska vara nöjda med tävlingen”

Han fortsätter:

— Jag spelade extremt bra stundtals och det kände dem nog av. Johan spelade också väldigt bra hela matchen, det var några gånger han inte fick ut bollen vid viktiga poäng men överlag spelade vi bägge väldigt bra.

Hur summerar du din insats över tre matcher i Vigo?
— Summa summarum får jag ändå vara jättenöjd med min prestation. Vi hade en tuff match i dag men det visste vi att det skulle bli och gjorde en grym match. Vi hade två golden points i avgörande set att breaka dem, så det var små marginaler. De fick med sig de viktiga poängen så det var tungt. Men vi spelade otroligt bra, var samspelta, så jag tycker vi ska vara nöjda med tävlingen.

Uttåget innebär att Vasquez får ladda om inför nästa tävling som är premiären av nya svenska touren Euro Finans Invitational 20–22 maj, där Sverigeettan kommer att spela med Antonio Pincho" Fernandez.

För tre veckor vann Daniel Windahl och Calle Knutsson motsvarande Pre Previa-final i Alicante och med den bedriften är de bäst bland svenskarna som försöker kvala in till World Padel Tour i år.


Den här artikeln handlar om: