Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Knutsson/Windahl utslagna: ”Kan vinna tre matcher i Previa”

ANNONS
Jämnt, men WPT-sagan är slut för den här gången för Daniel Windahl och Calle Knutsson. 
I första omgången av Previa (kval) i matchen mot det spanska paret Jesus Moya, rankad 78:a och Eduardo Alonso, rankad 83:a, tog det slut. 

Resultatet skrevs till 4-6, 5-7 men den här turneringen, med tre tidigare segrar för den svenska duon, kan inte beskrivas som något annat än en succé. 

Turneringen var Knutsson/Windahls andra WPT-turnering tillsammans, i den förra åkte paret ut i den första omgången av Pre Previa (förkval). Denna gång gick de hela vägen fram till första omgången av Previa (kval) efter tre tidigare segrar. 

— Jag tycker vi går in i matchen och tror på det. Man kan inte säga annat att vi möter några som spelar galet bra padel, säger Calle Knutsson till PadelDirekt.

När nivån blev ytterligare ett snäpp högre än Pre Previa-drabbningarna hade svenskarna behövt fler bra tillfällen att avgöra bollarna, samtidigt som de hade behövt undvika ”unforced errors” i princip helt, funderar Knutsson.

— Vi får inte möjlighet att avsluta lika många gånger med vår smash. De är tajta i försvaret, skänker inte bort någonting och spelar väldigt snabbt, fortsätter han.

Knutsson berättar att de hade ett gyllene läge i andra set. 

— I andra set lyckades vi flyga och har 4-0, de lyckas nästla sig tillbaka och vi tar inte vara på det öppna läget vi har.

Daniel Windahl:

— Hade vi tagit andra set hade det varit en öppen historia.

Nu har ni nått Previan. Vad krävs för att ta ytterligare ett kliv?
— Spelar vi på topp, då är vi där och tävlar. Då kan vi vinna set och matcher i ett Previa som nu. Målet är att pusha upp vår lägstanivå, säger Calle Knutsson.

— I vår högstanivå är vi definitivt inte långt borta, vid många tillfällen är vi där. Sedan är det omöjligt att inte involvera dipparna. Kan vi pusha upp dessa så tror jag definitivt att vi kan vinna tre matcher i Previan också.

Allt om WPT här. 



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: