Foto: World Padel Tour.
Svensk Padel

Svenska aktörens prestigevärvning: ”Han är the next thing”

ANNONS

Court1 i Nacka, som för drygt ett och ett halvt år sedan blev Cayetano Rocaforts bas när han kom till Sverige, har nu knutit till sig en riktig supertalang. 
Han heter Javi Leal, är 17 år, stod för en succéartad turnering i Alicantes WPT
 och spås en lysande framtid. 

Court1, som i december går från sex till 20 banor, knyter till sig ännu en spansk spelare. Denna gången inte vilken som helst utan Javi Leal, av många ansedd som den största talangen i världen på herrsidan. Leal kommer återkommande att besöka Sverige och Nacka för att träna på den nya anläggningen tillsammans med den välrenommerade tränaren Fran Cepero, även han knuten till Court1. 

— Det är verkligen ett bra namn och där känner jag att vi prickar rätt med det vi vill. Det är häftigt att se honom träna och trots sin ålder rör han sig med de bästa i världen, de vet vem han är och att han är the next thing, säger hallchefen Johan Hjelmgren till PadelDirekt. 

Fran Cepero, som är tränare på Court1, har en tydlig relation till talangen Leal, berättar Hjelmgren. De har haft ett nära samarbete under en längre tid och så här skrev Leal på Instagram efter succéturneringen i Alicante senast där Leal tillsammans med Miguel Semmler gick hela vägen från första omgången av Pre Previa till sextondelsfinal. 

”Tack till Fran Cepero, detta är också tack vare dig. Vi har arbetat hårt i sju år för att uppnå detta”, skrev Leal på Instagram i går. 

— Vad jag förstår så har Javi växt upp med Fran och när vi hade vår hyllningsturnering för Fran var Leal också här. Tittar man på gamla bilder på Javi så står Fran på hans största logga och han tävlar ju även med Frans bror Alvaro ibland på FIP-turneringar. 

Med sponsringen vill Court1 tillsammans med företaget Techster, med vd:n Peter Björk i spetsen bygga ett djupare samarbete. Fokus kommer inte att ligga på att Leal ska komma hit för clinics och uppvisningar utan på ett mer personligt plan. 

— När den nya anläggningen är klar tror vi att det kommer att finnas mer lediga banor och då vill vi att våra medlemmar ska kunna följa honom och få se padel på den nivån. Lite som på ”Good to Great” där du kan följa Rebecca Peterson på nära håll. 

Har du sett honom spela?
— Ja, när han var här senast under turneringen. Han matchar spelare på riktigt hög nivå och slår riktigt hårt. Han är ganska liten men otroligt explosiv med härlig attityd, vilket är viktigt för både oss och Techster. 

Men det blir inga clinics då?
— Alltså, det är klart han kan gå in och stötta våra juniorer. Men ambitionen är att han ska vara en en ambassadör. Vi ska inte vinna tillbaka pengar utan detta är mer för att lyfta padeln. 

Och ni kommer att synas på hans tröja?
— Ja, men där kommer framförallt Techster att synas, de tar har huvudplatsen. 

Förutom WPT i Vigo, där Leal tillsammans med Miguel Semmler vunnit sina tre första matcher och är vidare till Previa, är Leal också aktuell för Euro Finans Invitational. Där ska 17-åringen spela med i par med Calle Knutsson. 

— Det är verkligen en bonus, avslutar Johan Hjelmgren.

Foto: World Padel Tour.


 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: