Miguel Semmler & Javi Leal.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

17-åringens galna resa på WPT — pressade stjärnorna till tre set

ANNONS

Javi Leal. Där har ni World Padel Tour Alicantes stora utropstecken hittills. 
17-åringen är rankad 136:a i världen och hade tidigare aldrig tagit sig längre än till Previa. 
Tillsammans med sin sex år äldre partner Miguel Semmler pressade de under morgonen storstjärnorna Uri Botello/Javier Ruiz till tre set. 

Hela vägen från den första omgången av Pre Previa (förkval) till sextondelsfinal. När det 53:e-seedade paret Javi Leal/Miguel Semmler under morgonen skulle möta det sjundeseedade paret, storstjärnorna Uri Botello och Javier Ruiz, hade de redan hunnit spela sex matcher på tre dagar.

Och i sextondelsfinalen tog det till sist stopp för sensations-paret, men inte utan att de lyckades visa sin kvalité. I ett svängigt helspanskt möte lyckades Leal/Semmler, efter att ha förlorat första set, ta det andra med klara 6-1. 

Nu stod de alltså inför ett helt avgörande set mot två världsstjärnor, som så sent som i september i fjol var i final på World Padel Tour i Sardegna Open. 

Men där tog det stopp med hela 0-6. Kanske kom verkligheten ikapp dem, kanske var det nervositet, eller så så satte Botello/Ruiz helt enkelt ner foten. Hur som helst så har paret Leal/Semmler visat för en hel padelvärld att de blir att räkna med i framtiden — och att det går att ta sig hela vägen från den första omgången av Pre Previa till huvudturneringen. 

”Du är en fantastisk partner Miguel Semmler. Tack till Fran Cepero, detta är också tack vare dig. Vi har arbetat hårt i sju år för att uppnå detta”, skrev Leal på Instagram i går. 

Resultatet skrevs till 6-2, 1-6, 6-0. När Euro Finans Invitational drar igång i Helsingborg Arena den 15-16 maj kommer den svenska publiken att få stifta bekantskap med Javi Leal. 17-åringen ska då spela med Calle Knutsson i det som tv-sänds på C More.  

På damsidan har den italienska 15-åriga supertalangen Claudia Jensen tillsammans med Sandra Bellver återigen tagit sig till sextondelsfinal (huvudturneringen). Där ställs de klockan 15.00 i dag mot Melania Merino och Alicia Blanco. 

Den här artikeln handlar om: