Hotell Higuaron Sports Club, Marbella
Svensk Padel

Lyxhotell i Marbella spelplats för Studio Padels nya turnering

ANNONS
Omåttligt populära Studio Padel-duon Fredrik Nordin och Niklas Edin förbereder sig i skrivande stund för sin internationella debut.
Den sker på ett lyxhotell utanför Marbella, Spanien — och kommer innehålla flera världsspelare.

— Maxi Sanchez och Lucho Capra blev precis klara. Det kommer bli det sjukaste startfältet vi haft, berättar en exalterad Fredrik Nordin för PadelDirekt.

Sedan tillägger han:

— Och fler blir klara i kväll.

Studio Padel som skämt bort svenska padelentusiaster med sina Youtube-sändningar under ganska lång tid nu tar alltså steget — eller rättare sagt flyget — till padelmeckat Marbella när det är dags för ny turnering. 

— Första till tredje juli kör vi i Marbella, men eftersom det är EM där samtidigt så fokuserar vi inte på att ha med spanska spelare, utan det blir argentinska och svenska i stället, säger Fredrik Nordin.

1–3 juli alltså. Eftersom Svenska Padelförbundet ännu inte tagit beslut huruvida Sverige ställer upp på FIP:s EM finns det fortfarande en liten förhoppning från Studio Padel om att få med de svenska toppspelarna på sin turnering i Marbella.

Men även om det inte blir så kommer nog ingen bli besviken på laguppställningen. 

— Alltså Martin, lyssna på det här: Godo (Gonzalo Diaz) ska spela med Lamperti. Förstår du vilket par det är? Det är helt galet, säger Studio Padel-Fredrik.

Miguel Lamperti som på lördagen spelar semifinal på Alicantes WPT med Arturo Coello.

Vill få med sig svensk publik till Spanien

Även på damsidan utlovas stjärnglans. Studio Padel arrangerade en turnering i Värmekyrkan i Norrköping förra helgen, en tävling de valde att kalla ”Road to Marbella”. Det fungerade som ett kval till tävlingen i juli som går av stapeln på lyxiga hotellet Hotel Higuaron Sports Club, beläget drygt 20 minuter med bil från Marbella och lika långt från Malaga.

— Tyvärr är Ajla Berham out. Det var jättekul att hon och Hamlin (Matilda) vann i Norrköping, och att se vilken hög nivå de kan hålla. Men eftersom Ajla ska spela på Euro Finans tour så missar hon Marbella. Antonette Andersson hoppa in i stället, säger Sundsvalls-bon och fortsätter:

— Det fanns verkligen inga andra datum vi kunde ha den här turneringen. Det är galet svårt att få till datumen det med alla andra tourer och tävlingar.

Aranza Ozoro var det stora namnet i Norrköping, och hon kommer att spela med Linnéa Skymberg igen. Något mer namn du kan bjuda på?
— Alba Galan kommer till 99 procent att vara med, och Villalba (Mari Carmen).

Fredrik Nordin berättar att hotellchefen på Hotel Higuaron ”var på direkt” när Studio Padel kom med idén om att hålla turneringen där. Faktum är att han och kollegan Niklas Edin inte längre är okända på spansk mark.

— Det känns helt sjukt att folk känner igen en. Vi var nere på WPT:n i Madrid och då kom det fram spanjorer, som hälsade och sa att dem följt våra streams.

Trivs du i rampljuset?
— Nej fyfan... det gör jag inte. Men det är kul för Studio Padel!

Den svenska streaming-duon är oerhört nöjd med valet av spelplats i Spanien och hoppas få med sig så många svenskar som möjligt, då möjligheterna att tillåta publik ser goda ut.

— Jag har blivit helt överröst med folk som vill åka ner och titta. Vi kommer erbjuda grymma hotellpaket med fri entré till matcherna, vi ska försöka få med så många svenska fans som möjligt. Det finns en jättebra läktare där, och det är inte komplicerat att ta sig fram och tillbaka.




Den här artikeln handlar om: