Fredrik Nordin och Niklas Edin.
Foto: Studio Padel
Svensk Padel

Då spelas Studio Padels nya turnering: ”Ännu bättre spelare”

ANNONS

Det händer mycket kring Studio Padel-duon Niklas Edin och Fredrik Nordin just nu.
Efter helgens succéturnering i Kungsbacka har kärleken strömmat in från spelare och tittare — och nu står det klart att det blir ett nytt evenemang efter petningen från Euro Finans.

— Tjena, ledsen att jag inte svarade i går men jag blev tvungen att stänga av min telefon. Det har varit helt galet efter turneringen i Hede, säger Fredrik Nordin på Studio Padel.

Han är både tacksam och överraskad av den enorma responsen som duon bakom Studio Padel fått efter Hede Padelcenter Invitational, som gick av stapeln i Kungsbacka 12–13 februari. Över 70 000 unika tittare har sett helgens matcher på Studio Padels Youtube-kanal.

Och nu blickar "Sundsvallstomtarna" (som Fredrik själv benämner dem) Niklas Edin och Fredrik Nordin fram emot ytterligare en förstklassig turnering.

— Vi har redan klart med ett nytt evenemang den 5-6 mars där vi kommer att ha ännu bättre spelare. Nu jäklar kör vi, säger Fredrik Nordin.

Ännu bättre säger du? Vilka kommer?
— Mer info kommer i en livesändning på fredag. Vi kommer med stora nyheter då någon gång på eftermiddagen/kvällen.

Fredrik Nordin berättade den 13:e januari att Studio Padel blir produktionsbolag för den nya svenska elittouren Euro Finans Invitiational som drar i gång i vår. Men i onsdags kom beskedet att det sänds på C More, helt utan inblandning från Nordin/Edin.

Men det är inga hard feelings från Studio Padels sida, menar Nordin.

— Vi har ingenting emot det, det sa vi redan från början. Kommer det ett stort tv-bolag som vill sända kliver vi åt sidan. Det är bara kul för padelns utveckling. Med facit i hand kan det här vara bra, för det innebär att vi kan fokusera på egna grejer. Så det är inga hard feelings. 

Det måste bli svårt att arrangera evenemang för er under SPT- och WPT-säsongen?
— Nä, det är ungefär lika svårt som att slänga ihop två jätteturneringar som vi gjort nu under vintern. Bara man vill och jobbar hårt för det så går det. Vi har väldigt mycket planer, så kan jag säga. 

Studio Padel får enormt stöd på sociala medier, där många beklagar att Nordin/Edin inte får producera och sända Euro Finans nya tour. 

Överväldigande mycket kommentarer, faktiskt.

— Det är flera hundra som hör av sig och skriver att det är vansinne. Vi får enormt mycket stöd från svenska padelfolket. Vi skulle behöva ha en heltidsanställd person som svarar på Instagram.

Ni har en helt egen stil i sändningarna. Vad upplever du att tittarna uppskattar mest med Studio Padel?
— Vi gör det på vårt sätt, vi vill inte vara som andra. Vi är två tomtar från Norrland och det vi ser på banan är vad gemene man ser. Det är helheten på nåt sätt, plus att vi har en väldigt professionell setup rent produktionsmässigt. Men jag fattar faktiskt inte själv att folk kan titta, avslutar Nordin med ett skratt.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: