Foto: Bildbyrån/ C More/Euro Finans
Svensk Padel

Streamingjätten sänder nya elittouren — Hussfelt kommenterar

ANNONS

C More har säkrat rättigheterna för att sända Euro Finans Invitational med start i maj 2021. Den nya touren där svenska och internationella toppspelare möts.

Touren beskrivs av parterna som den största tv-satsningen någonsin på svensk padel. Euro Finans Invitational kommer att sändas på C More och Sportkanalen. 

— Vår vision har hela tiden varit att kunna erbjuda en tävling i världsklass för både spelare, sponsorer och publik. Genom samarbetet med C More kommer vi nu att kunna erbjuda högkvalitativ padel och en unik upplevelse rakt in i de svenska vardagsrummen, säger Reza Deheshjoo, turneringsansvarig för Euro Finans Invitational. 

Padel växer lavinartat i Sverige. För C More innebär samarbetet att man tar steget in i padeln, precis som Nent (Viaplay) tidigare gjort med sändningarna från World Padel Tour. Den första deltävlingen går av stapeln i maj.

— Padel är en av både Sveriges och världens snabbast växande sporter. Därför känns det helt rätt att få in padel i C Mores starkt växande utbud av sport i både svensk och internationell toppklass, säger Johan Cederqvist, chef för C Mores kanaler och rättigheter.

Tävlingarna kommenteras av den erfarne fotbolls- och padelentusiasten Jesper Hussfelt

— Äntligen kommer svensk padel in på den stora scenen. Vi är många som väntat på en tour där den svenska eliten på riktigt får mäta sig med världsspelare. Det ska bli häftigt att ta mig an det här uppdraget, säger Jesper Hussfelt om utnämningen. 


Euro Finans Invitational är en fristående padeltour för både damer och herrar med totalt åtta deltävlingar runt om i Sverige, där Sveriges bästa spelare parar ihop sig med internationella toppspelare. Deltar från Sverige gör bland annat Sverigeettan Simon Vasquez, tidigare tennisproffset Sofia Arvidsson och supertalangen Amanda Girdo. Vilka internationella stjärnor som ska delta har inte offentliggjorts.

All information om touren hittar du här.


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: