Notification
Foto: RS

Margaux Dietz släpper RS-racket — så beställs det

Mediaprofilen och författaren Margaux Dietz ihop med tennislegendaren Robin Söderling. Vad blir det av det? 
Ett padelsamarbete där Dietz tillsammans med Söderling och hans varumärke RS Sports har tagit fram ett helt nytt racket som ska locka fler kvinnor till sporten. 

Tennislegendaren Robin Söderling har genom sitt företag RS Sports utvecklat bland annat racketar, bollar och annan utrustning inom padel. Nu ingår RS ett designsamarbete med influencern Margaux Dietz. 

Den före detta tennisspelaren Margaux Dietz uttrycker ofta sin kärlek för den snabbt framväxande sporten. På hennes olika sociala kanaler syns hon i många olika padelsammanhang — oftast när hon spelar själv. När PadelDirekt träffade henne i mars skulle hon precis in och spela med Fernando Belasteguin. 

— Med detta racket vill jag och RS ge alla tjejer som vill testa sporten, eller redan spelar, ett snyggt, stilrent och riktigt bra racket. Förhoppningsvis kan det få fler tjejer att upptäcka denna fantastiska sport, säger programledaren och influencern Margaux Dietz. 

Robin Söderling är för de flesta känd som tennisstjärna, som bäst rankad 4:a i världen och vid två tillfällen i final i Franska Öppna. På toppen av sin karriär besegrade han vid flera tillfällen spelare som Rafael Nadal, Roger Federer och Novak Djokovic. Med sin erfarenhet och kunskap från racketsportvärlden har Robin startat sport-utrustningsföretaget RS Sports, som bland annat tillverkar racketar, väskor och bollar. 

Även hos Robin finns ett brinnande padelintresse och han har till exempel öppnat för att spela på den Svenska Padeltouren, SPT. Även RS Sports hoppas med samarbetet kunna locka fler till sporten. 

— En viktig del av våra uppskattade produkter är att de är framtagna med hjälp av kunniga utövare. De är framtagna av spelare, för spelare. Margaux har tagit padel-Sverige med storm och har spelat med några av världens bästa spelare. Vi är tacksamma för att få arbeta med en så passionerad spelare med enormt sinne för design, som med sin stora skara fans kan hjälpa fler att hitta padel, säger Robin Söderling grundare av RS Sports.

Med detta racket, menar Dietz, fylls ett marknadsmässigt tomrum igen. 

Jag fullkomligt älskar padel. Nästan till den grad att jag spelar för mycket. I en ny sport har vi tjejer verkligen möjlighet att ta den plats vi förtjänar direkt. Både på banan och utrustningsmässigt. Jag har testat många racketar men aldrig något jag tycker är både bra och snyggt, säger Margaux Dietz.

Förbeställ MargauX Dietz racket ”RS x Margaux” från RS Sports hemsida här.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram