Robin Söderling, Cayetano Rocafort.
Viktor Andersson, Bildbyrån.
Svensk Padel

Robin Söderling öppnar för padelsatsning

ANNONS

En hel del saker ska tajmas rätt för att det ska hända men med lite övertalning är det nog inte omöjligt att Robin Söderling kommer att spela tävlingspadel på SPT i framtiden. En viss Cayetano Rocafort, som han samarbetat med kring sitt märkte RS Tennis, har legat på för ett samarbete. 

— Caye har tjatat lite lite om att vi ska spela nån SPT och eventuellt så tänkte jag göra det liksom, säger Robin Söderling till PadelDirekt. 

Tillsammans med Jonas Björkman så pressade Robin Söderling Sverigeettan och Sverigefyran, Cayetano Rocafort och Calle Knutsson, när de i fredags spelade mot varandra i Rocaforts egna inbjudningsturnering i Nacka. Framförallt första set var jämnt, 7-5, 6-2 blev det i andra. 

— Svårt, summerade Robin Söderling då. Det är trots allt en annan sport. Det man har med sig från tennisen är ändå reaktionerna och spelet vid nät men det här med väggarna och taktiken alltså... Man tar många felbeslut och hamnar lite på mellis.

Efteråt berättade Söderling att han hade brutit foten på midsommar och därför bara hunnit spela padel tre gånger sedan dess. Det gjorde hans insats på banan ännu mer imponerande. 

Har du tänkt gå vidare med padeln, som Jonas Björkman?
— Alltså nja, Caye har tjatat lite om att vi ska spela nån SPT och eventuellt så tänkte jag göra det liksom. Okej, jag lägger tid i sex månader och tränar varje dag, då tror jag vi skulle kunna göra rätt bra ifrån oss. Ja kanske, men då får jag ta och lägga ner den tiden, säger Söderling. 

Han fortsätter:

— Om jag ska spela då vill jag känna, ja Caye är ju bäst liksom, men då vill jag känna att vi har chans att vinna en SPT. Sen om vi inte gör det är en annan sak - men jag ska känna att vi har chansen, vi ska inte åka ut i första omgången, men ett halvår i så fall först. 

Du stänger inga dörrar?
— Nej, men jag måste ha tid också. 

Vad skulle du behöva träna mest på för en rejäl satsning?
— Första steget är väggarna. Att läsa dem och att välja rätt slag. I tennis är det lite mer att du bara måste förbi motståndaren, här får man hela tiden chansen att komma tillbaka, här gäller det att välja rätt slag i rätt tillfälle och att hinna med det. 

Du kanske även vill läsa:
Legendarens son mot toppen i rekordsnabbt tempo
Legendarens son mot toppen i rekordsnabbt tempo
Den här artikeln handlar om: