Cayetano Rocafort.
Foto: Filip Isacsson
APT Padel Tour

Rocaforts sköna APT-debut: ”Kommer krävas ett jättebra lag för att slå oss”

ANNONS

Cayetano Rocafort/Miguel Oliveira körde över motståndet i sin allra första tillsammans på APT Padel Tour. 6–0, 6–1 skrevs slutresultatet till i åttondelsfinalen.

Den nykomponerade spansk-portugisiska duon Rocafort/Oliveira besegrade Julien Toniutti/Thomas Mitjana i överlägsen stil i Liege, Belgien.

— Jag är jätteglad. Som jag sa inför turneringen så är jag kvitt skadorna och i mycket bättre form än tidigare. I dag visade jag det, jag spelade bra, säger Cayetano Rocafort till PadelDirekt.

Den klara segern är ett tydligt tecken på att den i Sverige boende och tävlande spanjoren har god chans att nå final i årets andra American Padel Tour-tävling. En turnering som inte håller nivån som organisationen önskat, då de sydamerikanska spelarna stoppats från att resa till Belgien med anledning av covid-19.

Sverigetvåan Rocafort tycker dock inte att motståndet var svagt.

— De var bra. Men om vi spelar på den här nivån... då kommer det krävas ett jättebra lag för att slå oss.

Hur fungerade samarbetet med Miguel Oliveira, med tanke på att det var er första match?
— Miguel spelar väldigt likt mig så vi förstår varandra jättebra där ute. Vi tänker lika rent taktiskt.

Nu fortsätter Cayetano Rocaforts APT-äventyr i Belgien med kvartsfinal på fredagen, 17.00. Även om åttondeldelsfinalerna inte sändes av APT så talar allt för att alla kvartsfinalerna streamas gratis på Youtube.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: