Simon Vasquez och Cayetano Rocafort på SPT 1.
Foto: PadelDirekt
World Padel Tour

Vasquez till WPT med toppspelare — utan Rocafort

ANNONS
Sverigeettan Simon Vasquez ska försöka kvala in till World Padel Tours första deltävling i april.
Men inte bredvid Cayetano Rocafort — det blir i par med en 63-rankad chilenare.
— Jag fick det reda på det när jag läste en artikel, säger Rocafort.

Tidigare på torsdagen var padelfeber.se först med att berätta att Simon Vasquez får chansen att spela med den 63-rankade Javier Valdes Gonzalez på årets första World Padel Tour-turnering i Madrid, då hans partner är avstängd. Sverigeettan blev rekommenderad för Gonzalez av självaste Fernando Belasteguin.

På Swedish Padel Tour spelar Vasquez med Cayetano Rocafort — ett samarbete som blivit en stor framgångssaga med hela åtta raka SPT-titlar. Rocaforts svar på hur han reagerade på nyheten om Vasquezs WPT-äventyr är en aning oväntat.

— Han har inte berättat det för mig. Så jag visste inte innan, jag fick det reda på det när jag läste en artikel i dag, säger Rocafort till PadelDirekt.

Hur känner du kring det?
— Det är hans liv och hans beslut.

Rocafort — Sverigetvåa och Årets Spelare på Padelgalan 2020 — berättar att han har ställts mot Vasquez chilenska WPT-partner Javier Valdes Gonzalez.

— Jag vet vem det är, det är en bra spelare. Vi har faktiskt mötts, och då vann jag.

Firma Rocafort/Vasquez var obesegrade under hela 2020, men efter att ha åkt på sin första förlust tillsammans i februari såg de plötsligt ut att kunna gå skilda vägar. De bestämde sig sedan för att satsa vidare på SPT tillsammans — men det är högst oklart om Sverigedominanterna gör ett försök på världens bästa tour.

— Vi har haft diskussioner om det men i slutändan tycker jag att kalendern är för tajt och komplicerad att få ihop. Om jag ska spela på World Padel Tour vill jag kunna spela alla deltävlingar, annars känner jag inte att det är värt det. Om man spelar 8–10 stycken så kommer man ändå inte få ihop tillräckligt många poäng, eftersom många spanjorer spelar alla turneringar.

Du får helt enkelt inte ut tillräckligt mycket av det?
— Nej, och just nu är det så många saker som gör det svårare. Man ska covidtestas hela tiden, det är svårt med flygen... det känns lite galet att satsa på WPT just nu. Som sagt, om jag ska spela vill jag nå en bra rankning och det gör vi inte om vi bara spelar vissa turneringar. 

Den 26-årige spanjoren berättar även om de ekonomiska förutsättningarna för alla som spelar pre-previa och previa (WPT-kval).

— Du måste ju nå huvudturneringen för att få lite prispengar, och det kanske vi kan lyckas göra ett par gånger under en säsong. Men det är inte jättekul att lägga ut typ 8000 kronor och åka ut i första kvalrundan, säger Rocafort och fortsätter:

— Så nej, World Padel Tour är ingen prioritet för mig i år. Vi har redan SPT och Euro Finans... vi kan inte spela 55 turneringar om året. Eftersom nästan alla WPT-turneringar är i Spanien känner jag att man borde bo där för att satsa på det.

Enligt Simon ska ni spela några WPT tillsammans, men det behöver alltså inte bli så?
— Jag är öppen för att göra det för att få bra matcher i träningssyfte eller bara för skojs skull. Typ i Alicante eller Marbella. Jag vet inte hur många Simon tänker spela... Men vi har ett kontrakt med Euro Finans också.  Jag hade älskat att spela alla WPT:s men kalender håller inte för det och jag vill inte spela bara åtta turneringar.

Den snabbpratande (även på engelska) spanjoren ska på lördag spela årets andra deltävling på Swedish Padel Tour och berättar att han känner sig i allt bättre form efter en kämpig vinter.

— Jag är nära hundra procent nu, det känns faktiskt bra.

Har du tränat något med Simon sedan första SPT:n?
— Well, jag bor i Stockholm och han i Helsingborg så det är inte så lätt. Men vi ska försöka få till en träning tillsammans i morgon för att förbereda oss för helgen. Vi vill alltid träna inför SPT:erna.

Även Daniel Windahl och Calle Knutsson väljer att försöka kvala in till årets första WPT-tävling. 


PadelDirekt söker Simon Vasquez.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: