Foto: Viktor Andersson.
Swedish Padel Tour

Vasquez/Rocaforts sköna revansch mot tvivlarna: ”Vi är tillbaka”

ANNONS

Efter Simon Vasquezs och Cayetano Rocaforts första riktiga tunga tid tillsammans visade de i öppningsmatchen av Örebros SPT att de på kort tid höjt sig rejält.

Mot Oscar Axelsson och Isak Arvidsson blev det till slut en förkrossande seger, 6-1, 6-2.  

— Det kändes väldigt bra, vi kom in med en helt ny energi, precis som vi har snackat om att visa och ha framöver. Vi hade en liten dipp och då hade vi alla ögon på oss olyckligtvis, men nu har vi börjat på ny kula och är fulla av energi, säger Simon Vasquez till PadelDirekt. 

— Vi var väldigt revanschsugna. Vi ville komma ut och visa vad vi egentligen går för, det vi visade förra året. Det känns som att vi är tillbaka på rätt spår, rätt väg, fortsätter han. 

Det har ju utan att överdriva funnits en stor tvekan om var fjolårets succépar Simon Vasquez och Caytano Rocafort egentligen står inför tävlingssäsongen. Både formmässigt och som duo – kommer 2020:s dominanter att hålla ihop?

Invitational-turneringen i Kungsbacka blev minst sagt ett fiasko, vilket inte minst Rocaforts ord efter deras andra förlust visade. 

Men i dag var inget snack. Duon såg pånyttfödd ut — både Vasquez och Rocafort visade upp en helt annan beslutsamhet och en helt annan glädje på banan. 

Kroppsspråket och energi på banan, där är det stor skillnad i dag mot Hede. Är det något ni pratat om? 
— Självklart, vi hade ju diskussioner kring vad som gick fel och vad som går att förbättra och det var ju mer eller mindre huvudämnet. Om vi har rätt energi och rätt inställning kommer vi spela bra padel.

Cayetano: Vad har ni pratat om sedan sist i Hede? Kring vad ni kan göra bättre. 
— Hunger och motivation. Det är inte mer än så, inom idrotten har du ibland både upp- och nedgångar, vi hade en dålig period då men det ändrar inte vad vi har åstadkommit. I 99 procent av våra matcher har vi hållit en bra nivå och haft en bra attityd. Alla personer kan ha upp-och nedgångar men nu är det uppåt. 

Om det var få ord och sura miner i Hede så var det skratt och mycket snack duon emellan i Örebro. 

Visst kommer ni fortsätta tillsammans nu?
— Självklart. 


Läs om tungviktsmötet mellan Calle Knutsson/Daniel Windahl mot Pierre Bonfré och Viktor Stjern här


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: