Simon Vasquez och Cayetano Rocafort.
Foto: Martin Nilsson
Svensk Padel

Uppgiven Rocafort skadad: ”Vi har ingen kemi”

ANNONS

Efter många turer och många om och men blir det till slut den oväntade duon Viktor Stjern och Simon Vasquez som möter Ivan Ramirez och Miguel Yanguas i finalen av Hede Invitational. 

Efter att Pierre Bonfrés fru lämnat ett positivt covid-19-test föll lotten på Cayetano Rocafort att spela i ”finalen” av Hede Invitational. 
Då kastade i sin tur Rocafort in handduken på grund av smärtor i benet. 
Som ett tredje alternativ blir det i stället Viktor Stjern som spelar med Simon Vasquez. 

Cayetano Rocaforts ord efter matchen: 

— Fruktansvärt. En väldigt dålig känsla. Vi tränar inte där vi ska träna, vi har inte en tränare, och mentalt är vi helt väck, säger en märkbart besviken Cayetano Rocafort till PadelDirekt efter matchen. 

— Det är omöjligt, ingen av oss spelar bra. Det är uppenbart. 

Varför är det så tror du? 
— För att vi inte har en tränare och för att vi är trötta. Ibland händer såna här saker. 

Varför har ni inte en tränare här?
— Det är inte så lätt, och i slutändan så har vi ändå tränat med bra spelare men vi tränar alltid med deras tränare och de coachar dem — ingen coachar oss och det blir tufft. 

Han berättar också om sin fysiska status, som inte är optimal: 

— Jag kom nyss tillbaka från en skada, jag kan inte röra mig, min känsla nu är fruktansvärd, jag kan inte ta två steg utan smärta. Det plus självförtroendet vi inte har eftersom vi inte har någon tränare — det är väldigt tufft, säger en nästan ledsen Rocafort. 

Han fortsätter:

— Det är alldeles för mycket smärta. Jag har spelat med ett trasigt ligament i nyckelbenet men detta är galet — jag kan inte böja på benen — varje gång jag får en kort boll så kan jag inte böja mig för att ta den. Det är hemskt.

Det som besvärar Rocafort är smärta i benet.

— Jag kommer att överäga att ta en paus, för om jag spelar som jag gör nu så är det inte värt det. Det läkarna säger är att jag bara måste fortsätta stretcha och fortsätta behandla det. Jag försöker göra det men ibland är det inte lätt för vi åker till Göteborg, till Stockholm till Helsingborg och det går två veckor och du behandlar det inte och det blir värre igen. Just nu gör det att jag helt förlorar mitt självförtroende. Jag blir mer fokuserad på smärtan än på att spela. 

Hur är det att vara i en sån mental sits?
— Allt blir till en väldigt negativ situation, smärtan, tränaren, inget självförtroende, ingen strategi — vi spelar båda på olika sätt, han spelar en boll, jag spelar en annan — vi har ingen kemi på banan. Och det är omöjligt att hitta utan en tränare.  

Hans partner Simon Vasquez ville inte prata med PadelDirekt efteråt men senare kom det i alla fall besked om att han spelar tillsammans med Viktor Stjern i finalen. 


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: