Foto: World Padel Tour / PadelDirekt
Blogg
PD tippar World Padel Tour 2021
ANNONS
Äntligen är årets World Padel Tour-säsong i gång och vi har redan nu bjudits på MÅNGA intressanta resultat och stora skrällar.
Nu är det hög tid för PadelDirekts reportrar att tippa årets WPT.

Paquito/Di Nenno utslagna i åttondelsfinal, tre 16-åringar klara för åttondel på damsidan och Miguel Yanguas/Ivan Ramirez har tagit sig ändå till kvartsfinal.

Där har vi de tre största rubrikerna på årets första WPT än så länge — även om det ur svenskt perspektiv var två riktigt trista resultat redan i söndags.

Här är PadelDirekt-reportrarna Viktor Anderssons och Martin Nilssons tankar inför World Padel Tour 2021:

Det blir...

Årets sensation

Martin:
Amanda Girdo. När hon tagit studenten i sommar och börjar pendla till Spanien i höst kommer hon att spela minst en huvudturnering — om hon hittar rätt partner.

Viktor:
De nya internationella inslagen. Trots att första tävlingen stavades FIASKO så tror jag ändå att detta blir året då det börjar snackas om ”den internationella invasionen” på World Padel Tour och där vågar jag lova att vi kommer att få se minst ett svenskt par (som inte är vår egen tävling i Malmö) i en huvudturnering för första gången. 

Årets flopp

Martin:
Konkurrensen på damsidan. Många av spelarna strax under eliten, som sällan når huvudturneringen, kommer att testa om gräset är grönare hos nya världstouren APT Padel Tour. Av den enkla anledningen att de ser större chans att vinna prispengar där. Så ”icke-konkurrensen” på WPT kanske är en bättre benämning.

Viktor:
Att World Padel Tour, trots påtryckningar från alla håll och kanter, inte väljer att sända från sina tävlingar förrän kvartsfinalerna.

Årets snackis

Martin:
De uteblivna sändningarna från alla matcher fram till kvartsfinalerna. Lite fegt svar kanske eftersom det redan varit ett jäkla liv om att WPT inte ens visar sextondelar och åttondelar. Men det lär eskalera eftersom padelpubliken blir större för varje dag som går.

Viktor:
Redan i den första tävlingen har vi kunnat ana alla talangers framfart och jag tror att de blir årets snackis. Unga killar och tjejer kommer att utmana världseliten och gå långt i var-och varannan tävling. 

De tre bästa paren i världen 2021

Dam

Martin:
1. Alejandra Salazar/Gemma Triay
2. Ari Sanchez/Paula Josemaria
3. Marta Ortega/Marta Marrero

Givna ettor. Och nästan lika givna tvåor, även om jag går mer på känsla där. Vilka som kniper bronsplatsen är knepigare att peka ut, men The Martas har en otrolig höjd som kommer leda till en del finaler.


Viktor:
1. Alejandra Salazar/Gemma Triay
Jag ser ingen anledning till att Gemma Triay skulle vara sämre i år en i fjol — snarare bättre – tillsammans med Alejandra Salazar kommer de dominera det här året. 

2. Ari Sanchez/Paula Josemaria
Jag hade turen att se duon live för en tid sedan på Icaniwill Invitational och de levererade. De har tränat hårt och Josemarias bollbegåvning tillsammans med Sanchez mer avslappnande mentalitet med Josemaria gentemot hur hon hade det med Ariana Sanchez kommer att löna sig. 

3. Bea Gonzalez/Lucia Sainz
Kommer bara bli bättre ju längre året går och blir årets tredje bästa par. 

Herr

Martin:
1. Ale Galan/Juan Lebron
2. Sanyo Gutierrez/Fernando Belasteguin
3. Pablo Lima/Agustin Tapia

Nya projektet Sanyo/Bela kommer att utmana om tronen, men i slutändan faller ikonerna på fysiken. Någon skada här, någon skavank och sliten kropp där. Lima och Tapia är en chansning, men jag tror de smyger med i vassen under våren för att sedan nå finaler under hösten.


Viktor:

1. Juan Lebron och Ale Galan.
Det enda som kan stoppa superduon är väl att Galan tröttnar på Lebrons ibland osköna kroppsspråk. 

2. Sanyo Gutierrez/Fernando Belasteguin
I de finaler som Galan och Lebron kommer spela i år så tror jag att det framförallt kommer att vara Sanyo Gutierrez och Fernando Bela Belasteguin som står på motsatt sida. Får de det att snurra blir de hyperfarliga men de båda har ju sina bästa år bakom sig. 

3. Paquito Navarro/Martin Di Nenno
Här väljer att jag att se Madrid-floppen som en engångsföreteelse och viktig läxa för Paquito Navarro och Martin Di Nenno och tippar att de hädanefter steppar upp rejält — alla förutsättningar finns där. 



Håller du med någon av oss, eller är vi ute och cyklar?
Diskutera och kommentera på vår Facebooksida!


Till sist: tack för att du läser bloggen och följer WPT på padeldirekt.se!

/Martin och Viktor



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: