Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Jätteknall på WPT: Paquito/Di Nenno utslagna direkt — av 42-åringen

ANNONS
Tidigare världsettan Paquito Navarro har höjts till skyarna inför årets WPT-säsong då han ska ha tränat hårdare än på många år och gått ner flera kilo.
Men det blev flopp direkt för Paquito och partnern Martin Di Nenno.

Redan i åttondelsfinalen tog det stopp för ett av årets mest hajpade par. En åttondel som blev en riktig rysare.

Den gråhårige veteranen Miguel Lamperti och Arturo Coello Manso stod för en rejäl knall och vann med 6–4, 3–6, 7–6 (7–5).

I en svängig tillställning, som pågick i drygt två och en halv timme, drog alltså den intressanta mixen av erfarenhet och ungdomlig entusiasm det längsta strået mot stjärnorna.

23-rankade 42-åringen Miguel Lamperti och 42-rankade 19-åringen Arturo Coello Manso är ett nytt projekt som gör sin första WPT-turnering tillsammans. De gick in i turneringen i onsdagens sextondelsfinal, där de vann i raka set (6–4, 6–2) över Martin Pineiro och Javier Gonzalez Barahona. 

Nu väntar den unga succéduon Ivan Ramirez/Miguel Yanguas i kvartsfinal på fredagen. 19-åringarna som mycket överraskande slog ut Maxi Sanchez/Adrian Allemandi tidigare i dag.

Var helt ur form efter corona-avbrottet

Paquito Navarro var världsetta så sent som i januari, efter att rankningen frysts under 2020 med anledning av coronapandemin. Hans fjolår var en stor besvikelse då han kom tillbaka efter covid-pausen helt ur form, med några extra kilo på sin stora kroppshydda. 

Därför såg många fram emot att se honom tävla på riktigt igen, med nya partnern Martin Di Nenno, eftersom rapporterna från Spanien vittnar om hårdträning och disciplinerad kosthållning. Men padelvärlden får alltså vänta några veckor eller månader till innan Paquito är redo att utmana om titeln som världens bästa igen.

Kvartsfinalerna på Madrids WPT drar i gång 09.30 på fredagen, vid samma tidpunkt startar Viaplays direktsändning.

PSST!
Du har väl inte missat vår stora WPT-guide? Läs den här.

UPPDATERING KL. 15.40

Det blev en rejäl knall även på damsidan på torsdagen: ”The Martas”, världsfemman Marta Marrero och världssexan Marta Ortega slogs ut redan i åttondelsfinalen av Aranzazu Ozoro och Victoria Iglesias




📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: