Sök
Blogg
Svensk WPT-flopp: ”Besvikelsen hos Windahl/Knutsson var oundviklig”

Denna vecka inleds med ett historiskt första gästbloggs-inlägg på PadelDirekt. 


Hawler Rabun är SPT-domare, stor padelentusiast, student och projektledare med ambitionen att döma padel på internationell nivå. 


Dagen var kommen, World Padel Tour-säsongen skulle äntligen kicka igång och först ut med att inviga Madrid Open var inga mindre än Daniel Windahl och Carl Knutsson. De absolut första matcherna för årets WPT-säsong slogs igång klockan 09.30 på Rivapadel i Madrid.

Jag, tillsammans med min vän Jonas, fick med hjälp av Danne och Calle möjligheten att vara på plats och bevittna starten på WPT — en ära med tanke på att turneringens pandemipolicy endast tillät fyra åskådare per deltagande par.

Söndagsmorgonen inleddes med att vi träffade Danne och Calle vid entrén till anläggningen. Vi talade lite med varandra innan vi tillsammans klev in i hallen. Att Madrid skulle erbjuda 22 graders strålande sol några timmar därpå var inget som kändes av därinne, kallt var med andra ord bara förnamnet. Trots långbyxor och tröja så kunde vi nästan tro att vi var kvar i Sverige, närmare bestämt på Vintervikens utomhusbanor i Stockholm.

Att killarna var fåordiga innan matchen tydde endast på en sak, deras fokus var på plats. De trädde in på en ledig plan för att värma upp sekunden efter att de fyllt i alla nödvändiga papper. Vi åskådare visades till en separat ingång, där vi fick vänta till tio minuter innan utsatt matchstart. När det sedan var dags för oss att gå in fick vi sitta på de fyra av åtta stolarna som var tillgängliga på kortsidan. Den obligatoriska fem-minuters uppvärmningen mellan paren skulle precis sättas igång av den ansvarige domaren som tillhandahöll spelarna med tre bollar. 

Danne och Calle gav motståndarna och domaren ett snabbt leende i samband med att de klev in på planen. Men det tog inte mer än en minut innan Danne hade åsikter om en av bollarna. Vad felet på bollen var, det vet jag inte, men domaren tillkallades och bollen byttes ut (tror jag). Uppvärmningen fortsatte och killarna såg starka ut, bollarna såg ut att sitta trots omständigheterna, nu var det var snart matchstart!

Vad finns det då att säga om matchen?

Innan jag uttrycker mig om matchen vill jag inte förväxlas med att vara någon padelexpert, detta är vad jag upplevde och kände utifrån mina egna observationer.

Motståndet Christian Medina Murphy (rankad 134) och Oscar Vazquez Fernandez (rankad 238) visade tydligt att de var där för att vinna. De inledde starkt och tog kontroll över matchen direkt, det var nödvändigtvis inte deras kicksmashar eller hårda volleys som gav dem övertaget, utan det var deras säkra och tydliga spelplan.

De tränare som jag stött på i min korta padelkarriär har vid taktiska genomgångar alltid sagt samma sak: "padel – det är ett slag om nätet", och idag gestaltades detta. Murphy och Fernandez var utöver deras säkra spel duktiga på två sammanhängande saker.

  1. De lyckades ofta lobba över Danne och Calle.
  2. De släppte i princip aldrig ner en lobb av Danne och Calle utan lyckades ofta svara med ett overhead-slag.

Utöver detta så hade våra svenskar en del onödiga misstag, en del nät- och glasbollar ledde till att motståndarna lyckades ta en 5–0-ledning i första set. Danne och Calle klev in på planhalvan närmast vår kortsida med fem förlorade game i ryggen, det såg länge ut som att Murphy och Fernandez skulle borsta av ett rent första set, men något hände, det höll på att vända. Våra svenskar började minimera misstagen, lobbade perfekt ner i motståndarnas hörn, hittade samspelet och kunde ta hem tre game. Att Murphy och Fernandez kändes bekväma med sin 5–0-ledning var ett faktum, men dessvärre förhindrade det inte dem att ta hem första set med 6–3.

Danne och Calle började växa redan i slutet på första set, i starten på andra var de riktigt heta. De började sätta bollarna och kunde snabbt kamma in ett första servegame. De var i många fall nära på att bryta motståndarna, men typiskt nog så skjuter nära ingen hare. Efter fyra vunna servegame tog det till slut stopp, Murphy och Fernandez kunde kamma hem ett break till ställningen 5–4 i deras favör. Ett sista servegame som avslutades med golden point ledde dem raka vägen till den andra rundan av pre-previan (förkvalet). En andrarunda som det skulle visa sig att de förlorade 4–6, 0–6.

Besvikelsen i Windahls och Knutssons ansiktsuttryck var oundviklig. Danne packade snabbt ihop padelväskan och försvann direkt ut ur hallen, Calle stannade upp en sekund för att tacka oss svenska supportar för stödet innan han också gick ut. Jag förstår deras frustration men jag vill ändå framhäva att man stundtals i matchen kunde se det som inbringar mig och många andra hopp för svensk padels framgång i internationella sammanhang. 

När allting klickade och självförtroendet var på topp kunde man se att det fanns så mycket mer att ge. Med det sagt så går vi vidare från denna förlust, vi bryter ihop, vi jobbar oss upp och vi skiftar fokus till det som kommer härnäst. Vi tar helt enkelt en match i taget.

Senare på söndagen förlorade även Simon Vasquez sin första förkvalsmatch i Madrid — samtliga svenskar utslagna direkt alltså.


Hawler Rabun, gästbloggare.

Hawler Rabun, gästbloggare.


 


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).