Sök
Padelbabbel
Foto: PadelDirekt
Blogg
Vadå ”varför skriver ni artiklar som inte är positiva?”

Att bara skriva positivt om padel och undvika alla de negativa sakerna är för mig inte en strategi som utvecklar sporten. 
Däremot är det som hände i helgen definitivt något som utvecklar padeln — det vill jag lova. 

Det var inte så mycket som talade för det inför turneringen. Oddsen på favoriterna var lågt satta. 
Det var inte så mycket som talade för det under turneringen. Favoriterna imponerade.
Det var inte så mycket som talade för det heller under finalen. Favoriterna dominerade (åtminstone inledningsvis). 
Det var inte så mycket som talade för det heller när favoriterna hade matchboll. 

Men den så trötta klyschan i sportväg — att allt kan hända — det hände ju. Jag talar förstås om att Calle Knutsson och Daniel Windahl bröt den hittills orubbliga sviten som SPT-experterna Simon Vasquez och Cayetano Rocafort byggt upp, den som var åtta (!) turneringar lång. 

Detta var bra för padeln. 

De har heller inget att be om ursäkt för. Det krävs mycket mentalt för att rädda en matchboll (undertecknad hade definitivt gjort ett dubbelfel i samma läge) och efter den var det som att den ödmjuka duon spelade i trans. Vi ska inte heller glömma att de i sista set tog sex raka game (har Vasquez/Rocafort någonsin förlorat sex raka games?). De gjorde det också i en mycket välspelad final.

Detta var bra för padeln. 

Det ska nu bli ruggigt spännande att följa Windahl/Knutsson när de ska försöka kvala in till World Padel Tour-turneringen i Madrid. Hur många steg visar det sig att de tagit på den nivån? Kvalet startar den 4 april. 

Jag och min kollega på PadelDirekt, Martin Nilsson, får ibland höra att vi inte borde skriva sånt som KAN tyckas vara negativt för padeln, 

Simon och ”Caye” kommer att vara taggade till tusen nästa SPT

”Hallå, varför skriver ni artiklar som inte är positiva, det driver inte padeln framåt”. ”Det där ni skrev är inte bra för sporten. Vi vill ju alla padelns bästa”, får vi ibland höra.

Personligen tycker jag inte att sopa-problem-under-mattan-metoden är den som funkar bäst om man vill föra något framåt. Snarare i så fall att ta tag i det, och göra bättre nästa gång. Och om det görs under bevakning av media tillförs även den bevakade trovärdighet.

Personligen anser jag också att allt granskande och rapporterande om sport —vare sig om det kan anses negativt eller positivt — för sporten framåt. Och ärligt talat: Finns det någon sport som fått så mycket positiva hejarop som padeln det senaste året? 

Inte heller i min roll som journalist finns i min arbetsbeskrivning att jag ska framhäva och bygga sporten eller för den delen ”vilja dess bästa”. I min roll ligger det att rapportera om padel — och granska den.

Att Daniel Windahl och Calle Knutsson — för deras del äntligen — lyckades besegra Rocafort/Vasquez, det är bra för sporten. Det bidrar till en hårdnad konkurrens (jag lovar att Simon och ”Caye” kommer att vara taggade till tusen nästa SPT), som i sin tur bidrar till ett ökat intresse. Och frågar ni mig så byggs en sports grund betydligt starkare av det än av att man sopar saker under mattan. 

Hade Vasquez och Rocafort återigen vunnit i går och kanske även nästa SPT: och igen och igen — då tror jag risken hade funnits att sporten på sikt helt devalverats intressemässigt. 

Tre punkter från helgen: 

1. Jämnheten.
I samma anda som texten ovan väljer jag att lyfta jämnheten. Framförallt på herrsidan tätnar det alltmer. Inte bara Windahl/Knutsson visade att de hade tagit steg. Viktor Stjern och Pierre Bonfré pressade också Simon Vasquez och Cayetano Rocafort. I den inofficiella semifinalen tog de matchen till tre set och i en parallell värld hade de vunnit den matchen. 

Jonas Björkman och Anton Andersson pressade i sin tur slutsegrarna Windahl/Knutsson till två raka tiebreak och i matchen om tredjepris tog Staffan Falkenström och Filip Svensson ett set av Stjern/Bonfré.  

2. Alla känslor.
Padel är en underbar livesport. Man sitter nära banan, man kan i praktiken höra spelarna prata taktik mellan gamen. Och det bjuds på så mycket känslor. Ilska, glädje, förvåning och chock. Att få se det på nära håll är stor underhållning. Tänk när det så småningom kommer att släppas in publik.

3. Förbundskaptenerna.
Både Jonas Björkman och Mari Andersson är relativt nya på posten som förbundskapten för de svenska herrarna respektive damerna. I Örebro fanns Jonas Björkman på plats, i Nybro fanns de båda på plats (Jonas Björkman i en dubbelroll eftersom han fick ersätta den skadade Johan Brunström). Jag tycker det visar på riktigt bra närvaro och engagemang. 

Tack till alla spelare för underhållningen denna helg! 📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).