Mari Andersson.
Foto: Svensk Padel
Svenska Landslaget

Förbundskaptenen hyllar svenska talangerna: ”Helt gäng som knackar på”

ANNONS

Den nya förbundskaptenen för damlandslaget — Mari Andersson — var på plats på den förra SPT-tävlingen i Nybro för att spana in, prata med och följa det som senare kommer att bli hennes landslag. 

PadelDirekt tog ett snack med den förra elitspelaren om hennes nya roll, de potentiella spelarna och vägen framåt. 

Det är drygt två månader sedan som Mari Andersson tillträdde som ny förbundskapten för det svenska damlandslaget. Inte förrän i oktober kommer hennes första riktigt stora test — då ska Sverige delta i det europeiska förbundets EM. Det kommer att vara drygt två år efter att Sverige fanns med på ett mästerskap (EM i Portugal i november 2019). 

— Det är det primära målet just nu som vi satt upp, så det är fortfarande tidigt på säsongen. Det är vissa som frågar lite liksom: `Vem ligger bra till?´, det är inget jag vill uttala mig om nu eftersom det är så lång tid kvar — det är lite oväsentligt nu. Men jag hör mig för kring vilka träningsmöjligheter de har hemma, det är en jätteviktig del nu. Speciellt nu när det inte är så många tävlingar som man kanske önskar, säger Mari Andersson som PadelDirekt träffar i samband med den andra SPT-tävlingen i Nybro. 

— För mig så är det ju skitkul att bara vara här på plats och ha en dialog med alla spelare. Sen att få se alla live, det betyder väldigt mycket för mig i min roll eftersom man ju följer utvecklingen av spelarna och paren, säger Mari Andersson och fortsätter: 

— Det har ju varit suveränt att kunna se SPT på streamen, sen är det ju alltid lite bättre att kunna vara på plats och träffa spelarna, se hur de laddar innan och vad de gör efter- och mellan matcherna, och även att kunna ha en dialog med dem. 

Det hon gör nu är att sondera terrängen för hur förutsättningarna ser ut för varje spelare. 

— Sen också att höra vad de har för ambition: Har alla den höga ambitionen att försöka ta plats i ett landslag?

Är det redan nu någon som sagt att hon inte vill spela? 
— Nej, det skulle jag inte säga. Sen har det inte gått ut någon fråga så, utan det är mer att höra sig för hur det ser ut på hemmaplan. 

— Det ser ju väldigt olika ut hos alla damspelare. Jag skulle tro att spelarna känner att vissa spelare har steppat upp sin satsning och det visar sig ju lite i resultaten, menar Andersson.  

Vilka är de imponerad av från den här helgen? 
— Barre och Sofia visar ännu en gång att de vill- och är etta just nu. Jag tycker också att jag ser att de har jobbat på vissa saker. Sen var det också kul för mig att jag fick se Lisa Andersson, även om omständigheterna var lite tråkiga (Åsa Eriksson tvingades lämna återbud på grund av skada, reds.anm), det är roligt att se att det finns mycket tjejer som står och knackar på dörren — det sätter lite press på toppen. 

— Och sen så har man självklart kollat på Amanda Girdo och Anna Åkerberg eftersom de hade ett så fantastiskt år förra året men kanske inte fick den utdelningen de ville förra tävlingen. Men de kommer tillbaka och visar att de vill vara med och slåss. 

Kommer du att försöka vara på plats fler gånger?
— Absolut, det hoppas jag verkligen. Lite beroende på var det hålls så klart, säger den Malmö-bördiga förbundskaptenen. 

Hur ser du på utvecklingen underifrån, Tea Hyl-nder, Smilla Lundgren och Amanda Girdo är ju här — men hur ser du på resten?
— Jag ser väldigt positivt på det. Det är väldigt kul att se alla de tre, de yngre tjejerna som är med och visar framfötterna. Vi har Hanna Knutsson också och därtill finns ett helt gäng som står och knackar på. Sen blir det också ett tydligt steg här mellan junior- och senior. Smilla och Tea fick nog inte de resultat de hoppats på här men jag tycker inte de ska misströsta för mycket och det blir en tydlig läxa på vad man ska jobba på.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Du kanske även vill läsa:
PDL-tränare blir ny förbundskapten: ”Kommer bli hur bra som helst”
PDL-tränare blir ny förbundskapten: ”Kommer bli hur bra som helst”
”Har vi en förbundskapten som bara går på bara rankning är vi fel ute”
”Har vi en förbundskapten som bara går på bara rankning är vi fel ute”
Den här artikeln handlar om: