Mari Andersson.
Foto: Svensk Padel
Svenska Landslaget

PDL-tränare blir ny förbundskapten: ”Kommer bli hur bra som helst”

ANNONS

Svenska Padelförbundet har utsett Mari Andersson till förbundskapten för Sveriges damlandslag. Treårskontraktet börjar gälla i dag.

— Jag är glad och stolt över att ha fått det hedersamma uppdraget att få bli förbundskapten för det svenska damlandslaget. Padeln växer snabbt i Sverige och på damsidan så har vi många intressanta spelare som utvecklas snabbt och mycket. Som förbundskapten så ser jag fram emot att kunna hjälpa till att utveckla fler padelspelare i Sverige, säger Mari Andersson. 

Mari Andersson är 34 år, kommer från Båstad och bor i Malmö. Som spelare har hon deltagit i både VM och EM, och sedan drygt 3 år arbetar Mari för PDL Group där hon är ansvarig för PDL Coach Academy.  

— Vi är glada över att kunna välkomna Mari Andersson som förbundskapten för damlandslaget. Mari har en bred och lång erfarenhet av idrottsligt ledarskap på internationell nivå och har spelat padel i landslaget. Vi är övertygade om att Maris ledarskap kommer att bidra till att lyfta och utveckla svensk padel, säger Calle Åkesson, verksamhetschef för Svenska Padelförbundet. 

Svenska landslaget har saknat förbundskapten på både harr- och damsidan sedan EM i Lissabon, Portugal 2019. Covid-19 satte under 2020 paus för hela landslagsverksamheten.

Innan padelkarriären spelade 34-åringen i tennislandslaget och skåningen har även tidigare jobbat fem år som flicklandslagstränare. Andersson har även jobbat som huvudtränare på Riksidrottsgymnasiet i Båstad. Meritlistan inom tennisen är lång — den alltjämt unga Andersson har även hunnit arbeta som Client Manager på Wesport med internationella tennisspelare.  

En som är riktigt glad över rekryteringen är en av Sveriges absolut bästa spelare Sofia Arvidsson.

— En tjej som spelat i landslaget i både tennis och padel och dessutom brinner extra för lag. Kommer bli hur bra som helst, skriver Arvidsson på Facebook.

Den här artikeln handlar om: