Amanda Girdo.
Foto: Filip Isacsson
Svensk Padel

Sverigeettans vändning — därför blir det ingen Spanienflytt

ANNONS
Sverigeettan Amanda Girdo, 18, tar studenten i juni.
Skåningen har tidigare sagt att hon flyttar till Spanien för en satsning mot världseliten när skolgången avslutats.
Men nu har hon ångrat sig.

Den främsta anledningen stavas de två nyheterna på padeltour-fronten: Att Euro Finans Invitational drar i gång i maj — vilket blir tour nummer två på svensk mark bredvid Swedish Padel Tour. Och beskedet som kom förra veckan, att APT Padel Tour lanserar sex tävlingar för damspelare under 2021, spelar till viss del in i Amanda Girdos beslut att inte göra en permanent flytt till padelns hemland i år.

— Jag har tänkt om lite faktiskt. Min tanke nu är att köra hösten lite på resande fot. Att bo hemma och åka ner till Spanien i block. Eftersom det kommit så många nya tourer är det nog bättre att göra så, säger Amanda Girdo till PadelDirekt.

18-åringen hade ett fenomenalt 2020 på Swedish Padel Tour och tog sig hela vägen till positionen som nummer ett på SPT-rankningen — trots att hon bara spelat padel i lite mer än två år. Det ledde till att hon blev stor galadrottning på den historiska första Padelgalan i februari.

På årets två första SPT-deltävlingar har det dock blivit två raka finalmissar för Girdo och partnern Anna Åkerberg. För tillfället ser Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson oslagbara ut på touren — två veteraner som missade stora delar av fjolårssäsongen. Att svensk dampadel är bättre än någonsin är ytterligare ett skäl att inte lämna hemlandet i all hast.

— Jag kanske inte alls trivs i Spanien, det går ju inte att veta på förhand. Så det är nog smart att känna på det i kortare perioder till att börja med. 

Men tanken är fortfarande att göra en permanent flytt?
— Jo men det är det, jag tänker att jag kanske flyttar i januari eller nåt sånt.

Om en vecka inleds förkvalet till World Padel Tours första turnering för året. Men intensiva studier går före en resa till Madrid för Girdo.

— Jag åker inte ner till WPT nu i vår, jag vill ta studenten på riktigt först. I mitten av sommaren kommer jag starta min WPT-säsong hoppas jag.

Vem ska du spela med?
— Det är inte bestämt vem jag ska spela med, så där har jag inget nyhet till er, säger 18-åringen med ett skratt.

Som PadelDirekt kunde berätta förra veckan är Sverigeettan glad över att American Padel Tour (APT) startar upp en damtour nu i april.

— Det kom lite som en chock faktiskt, men en positiv chock. Klart att det är jättekul att det införs en ny världstour även för damer, sade hon då.




📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: