18-årigen Amanda Girdo har ett tajt schema.
Foto: Bildbyrån & Patric Persson
Svensk Padel

Skolan Amanda Girdos största hinder mot framgång

ANNONS

Det är lätt att glömma att Amanda Girdo bara är 18 år och fortfarande sliter med skola och annat. Det ska man komma ihåg. Man ska också komma ihåg att hon är en av Sveriges bästa padelspelare med ett år innehållande bland annat ett SM-guld och två SPT-titlar. 

Om man heter Amanda Girdo och lever i den verkligheten förstår man att det är en vardag som ibland är svår att få ihop. Just nu konkurrerar skola med elitträning om hennes tid. När PadelDirekt når henne så är det matte som står på schema. 

— Det är hemskt faktiskt, jag kämpar lite med det, berättar hon. Det är nästan tur att tävlingssäsongen ställdes in för jag hade inte hunnit. Nästan bra med ett break — för mig och mina betyg, skrattar Girdo som går sista året på gymnasiet på ekonomilinjen i Vellinge. 

Samtidigt som det varit stressigt med skola inför julledigheten så har Amanda Girdo haft fullt upp med att ta körkort. Vilket hon precis lyckats med. 

— Det är så skönt att vara klar. Det öppnar upp möjligheter för mig att träna och så slipper mina föräldrar köra mig överallt. 

Det behöver hon utveckla

Det gör också att satsningen med hennes partner Anna Åkerberg blir lite lättare att genomföra. 

Vi har inte kunnat träna så mycket tillsammans eftersom våra scheman krockar ibland. Det är jobbigt — jag saknar henne. 

Tävlingarna som ställdes in för Amanda var den svenska SPT-finalen som skulle spelats i Sundsvall men som i stället kommer att spelas nästa år och så Mallorca Open — där hon skulle spelat med den spanska supertalangen Claudia Jensen.

— Det hade så klart varit kul att få köra med henne. Det tror jag hade varit utvecklande.

Vad är din målsättning för nästa år? 
— Att kunna bli bättre och utveckla mitt spel. Jag skulle också vilja hitta fler personer att träningsspela med. Just nu är det bara Anna Åkerberg och vi kan ju inte köra så mycket och sedan är det typ män. Jag ska försöka hitta fler tjejer — som kan hjälpa en framåt. 

Den här artikeln handlar om: