Foto: Patric Persson.
Padelgalan

Här är de nominerade till Årets Spelare herr

ANNONS

Det är nu mindre än två veckor kvar till att 2020:s bästa spelare och insatser ska koras på Padelgalan. 
Sist men inte minst ut i vårt nomineringsrace är Årets Spelare herr. 

De nominerade är: Cayetano Rocafort, Simon Vasquez och Daniel Windahl. 
Kategorin Årets Spelare herr presenteras av Cupra. Padelgalan den 22 februari sänds på padeldirekt.se. 

Cayetano Rocafort

Det är nu över ett år och tre månader sedan spanjoren Cayetano Rocafort flyttade till Sverige — och tog över. Han parade ihop sig med Simon Vasquez och sedan dess har de tillsammans vunnit varje SPT de ställt upp i. 

Rocafort har onekligen revolutionerat svensk padel och trots den relativt korta tiden redan gjort mycket för dess utveckling. ”Caye” fick inte ställa upp på SM i Helsingborg men på Padelgalan kan han vinna två priser

— Fantastiskt, Tack så mycket. Det är jätteroligt, säger Cayetano Rocafort när PadelDirekt når honom på telefon. 

Vad var ditt största ögonblick i fjol?
— F
ör mig personligen tror jag det var den sista SPT:n (i Karlstad). Att kunna ha den kontinuiteten att ha vunnit alla tävlingar, mitt allra första år dessutom. Jag visste också att det var den sista turneringen och jag hade varit skadad innan. Där gav jag verkligen allt — det var speciellt. 

Foto: Patric Persson


Simon Vasquez

Alla titlar ovan som Cayetano Rocafort har samlat in har ju hans partner Simon Vasquez lika stor del i — tillsammans dominerade de svensk padel i fjol. 

När det skulle spelas SM fick Simon spela utan kompanjon Rocafort. Då spelade han med John Larsson och trots minimalt med speltid tillsammans inför tävlingen så lyckades de ta sig till semifinal. 

— Jag är otroligt glad och stolt att vara en av spelarna. Jag har jobbat stenhårt för detta och de är superkul att få se resultat både på banan och sedan här. Jag jobbar varje dag för att bli en bättre spelare och person och detta är ett delmål i min karriär, hälsar Simon Vasquez. 

Foto: Patric Persson


Daniel Windahl 

Den tidigare tennistalangen Daniel Windahl tog ett stort kliv förra året och visade alla vilken enorm potenital han har på padelbanan. 

Podcasten Padel Mundo har rapporterat om att Windahl hyllats av självaste Paquito Navarro, som han bitvis har tränat med under försäsongen. 

Tillsammans med Calle Knutsson vann Daniel Windahl SM-guldet i Helsingborg, vilket blev början för deras fortsatta satsning tillsammans

— Stort tack. Känns väldigt roligt, säger Daniel Windahl när han nås av nomineringen.

Hur upplevde du förra året?
— Förra året drogs jag med ett svårt diskbråck som gjorde att jag fick mer eller mindre fokusera på rehab stora delen av året. Men känner själv att har flera nivåer i mig. Jag längtar verkligen tills alla tävlingar drar igång, konstaterar en segertörstande Windahl och tillägger:

— Fokuset ligger detta året på att dels vara skadefri men också avancera på världsrankningen. Jag vet att jag är på väg i rätt riktning, steg för steg känner man sig bättre. 

Foto: Patric Persson



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: