Trion Calle Knutsson, Daniel Windahl och tränare Andreas Johansson
Foton: Viktor Andersson & Bildbyrån
Svensk Padel

”Att vara länken i ett nyförälskat par ska bli skitkul”

ANNONS

I förrgår kom beskedet SM-guldmedaljörerna Daniel Windahl och Calle Knutsson kommer att fortsätta att satsa tillsammans.
Nu står det också klart att den sista länken i
 succé-trion, tränaren Andreas Johansson, också följer med på tåget.

— Vi kommer att fortsätta. De bestämde sig i tisdags för att de skulle fortsätta satsa och frågade sedan mig och där var det ingen tvekan. De är lite nyförälskade efter SM och att bli länken i det samarbetet kommer bli skitkul, säger Andreas Johansson till PadelDirekt. 

Så här säger han om duons val att fortsätta tillsammans: 

— Det öppnar mycket för dem i deras utveckling. Att de kan angripa utmaningen att bli ett par, säger Johansson. 

Det är rätt mycket att koppla men en bra förutsättning är att de är kompisar sedan tidigare. Det gäller att våga ta diskussioner. "När du gör så här så påverkar det mig så" - där gäller det att kunna mötas. 

Vad behöver ni framförallt jobba på tillsammans? 
— Vi behöver jobba med allt. De har inte spelat så mycket ihop och jag tycker framförallt att det var i de sista matcherna som detta började hålla. Då var det inte så spretigt, inte så mycket var och en — utan som ett par. 

— För mig var ett nyckelset i turneringen det de förlorade mot Jonas Björkman och Marios Dimakos. Det var det bästa som kunde hända. De hamnade fel i situationen, det gungade till och dem fick lösa det tillsammans. 

Han fortsätter: 

— Vi ska också ha med oss att de är nytt par och kanske lite extra obekväma i början men snart kommer folk att börja läsa dem. 

Andreas Johansson vill inte gå in på för mycket detaljer kring vad trion ska jobba med, men berättar om att en titt i hans anteckningsblock efter finalen var fullproppad med detaljer och 30 unforced errors - bara där sju-åtta förlorade game. Men en specifik tanke handlar om det mentala spelet och fokuset i varje boll. 

— Vi hamnade i för många 0-40-lägen i egen serve som vi sedan lyckades rädda ut. Men där är vi ute på hal is, där är vi bara en nätrullare från ett break. Där får vi inte hamna, utan det gäller det att gå tillbaka till ”boll för boll”. 

— Det mentala gäller långt innan vi pratar fysik och såna saker. 

Är det den stora skillnaden mot den högsta nivån som WPT?

— Ja, där hade de aldrig haft råd med ett 0-40-läge, där hade motståndarna hittat ett sätt att grisa sig till det gamet. 

— Det har Simon (Vasquez) pratat mycket om: Hur det svartnar för Cayetanos (Rocafort, Vasquez partner) ögon när de börjar slarva bort några poäng. 

— Apropå det så fastnade jag för en grej som Robin Söderling sa i sitt sommarprat där han hade frågat Roger Federer hur han alltid kan vara så bra - varpå Federer svarat att jag spelar sällan bra - men jag spelar aldrig dåligt. 

Privat.

Privat. 

Du kanske även vill läsa: VIDEO: Mäktig vändning i finalen - Girdo/Åkerbergs första SM-guld Den här artikeln handlar om: