Foto: Bildbyrån
Padel-SM

VIDEO: Mäktig vändning i finalen - Girdo/Åkerbergs första SM-guld

ANNONS

Efter en otrolig vändning är Amanda Girdo och Anna Åkerberg svenska mästare. 6-4, 1-6, 7-5 skrevs resultatet till. Finalen var raffinerande. 
Girdo/Åkerberg låg under med 4-0 i det sista gamet men trots ett tungt domslut mot sig lyckades de vända.

— Jag är så sjukt glad, jag vet knappt vart jag ska ta vägen, säger en närmast tårfylld Amanda Girdo direkt efter finalvinsten. 

— Jag är så lättad och sjukt glad. Detta var enda målet och allt annat än vinst hade varit en besvikelse, säger Åkerberg. 

— Jag har krigat länge för detta. Det betyder skitmycket, fortsätter hon.

 Det förstarankade paret Antonette Andersson och Emmie Ekdahl var favoriter på förhand. Det var många som trodde att Andersson, även kallad ”Järnladyn” skulle vinna sin fjärde titel. 

Det blev inte så. Men det var oerhört nära. Duon ledde med 4-0 i sista set - där någonstans hämtade unga Girdo, 17, och Åkerberg kraft. 

De hade precis fått ett hårt domslut mot sig.

"Varför sitter han där?"

— Asså förlåt men om han inte säger nåt, varför sitter han där? sa Åkerberg om domarens insats efteråt. 

– Jag tänkte bara att jag släpper detta, sa Girdo. 

Talangen visade på stor mental styrka. Långsamt lirkade de sig uppåt i setet. 1-4, 2-4, 3-4 och så 4-4. Till råge på allt lyckades de hämta upp 0-40-underläge i ett av gamen. 

— Nånstans kände vi att vi skulle vinna hela tiden. Det krävdes en tränare som sa till oss på skarpen, han sa sjabbla inte bort detta nu, säger Åkerberg. 

– Vi fick en käftsmäll. Kom igen nu för helvete liksom och jag försökte  plocka fram det odjuret, fortsätter Girdo. Jag är bäst när jag är förbnnad. 

Ett break senare, av bara farten till 6-5, gav kanonläge. Där var det inget snack - Girdo/Åkerberg var bäst när det gällde och båda föll ihop på banan efter segern. 

Den här artikeln handlar om: