Foto: Patric Persson / Privat
Padelgalan

De är nominerade till Årets Par herr: ”Glad jag blir”

ANNONS

Äntligen fredag och framme vid Årets Par på herrsidan i vårt nomineringsrace inför Padelgalan 22 februari. De nominerade är: Calle Knutsson/Daniel Windahl, Cayetano Rocafort/Simon Vasquez och Anton Andersson/Johan Brunström. 

Calle Knutsson/Daniel Windahl 

— Okej! Vad kul, tack, säger Calle Knutsson på telefon efter att nyligen avklarat gympass. 

Hur känns det? 
— Det känns fantastiskt att vara med på hela resan som svensk padel gör just nu och både jag och Danne är väldigt taggade på vårt projekt. Vi är ju i början av det och har precis börjat tävla ihop. Men det är absolut ett kvitto att vi är med där i toppen.

Vad var er höjdpunkt i fjol?
—  
Det var SM skulle jag nog säga och jag tror det var det även för Danne. Det var lite av ett mål när corona kom. Det var skönt att få sätta upp ett tydligt mål i huvudet — att vinna — och att vi gjorde det. 

Calle Knutsson och Daniel Windahl var i flera finaler förra året och det var framförallt i den sista SPT-finalen i Karlstad, mot de suveräna ettorna Simon Vasquez och Cayetano Rocafort, som de verkligen pressade Sverigeettorna.

Det blev ingen SPT-seger ifjol för duon men väl ett SM-guld. Paret förlorade bara ett set under turneringen och stod för en styrkedemonstration när de besegrade Anton Andersson och Johan Brunström i finalen. 

Foto: Privat


Cayetano Rocafort/Simon Vasquez

Paret Rocafort/Vasquez var helt enkelt oslagbara i fjol. De vann alla sex SPT-tävlingar de ställde upp i. Den ena segern mer imponerande än den andra. Simon Vasquez och Cayetano Rocafort hade en imponerande hög lägstanivå hela 2020.

— Härligt, fantastiskt. Vad glad jag blir, riktigt bra, säger Cayetano Rocafort när PadelDirekt får tag på spanjoren.

Varför spelade ni så bra ifjol?
— Vi jobbar hårt och förstår varandra bra. Vi har bra kemi och ser padel på samma sätt, det är väl den korta förklaringen.

Foto: Patric Persson


Anton Andersson/Johan Brunström

— Kul, mycket roligt, säger Sverigefemman Anton Andersson när PadelDirekt ringer och avslöjar nyheten.

Tillsammans med Johan Brunström tog han sig final både på SM och sedan på Swedish Padel Tours deltävling i Göteborg i september. Båda gångerna föll duon. Men potentialen är hos Andersson/Brunström då de under 2020 inte lyckades få ihop särskilt många träningstimmar tillsammans.

— Det var ett konstigt år. Det blev väldigt hackigt tävlingsmässigt och eftersom vi bor i olika delar av Sverige, Johan i Göteborg och jag i Stockholm, tog det några tävlingar att hitta varandra. Men vi gjorde några riktigt bra tävlingar, säger Andersson.

Vilken tävling var höjdpunkten 2020, tycker du?
— Hmm... vi spelade som bäst på SPT:n i Göteborg så det tar vi med oss. Även om det hade varit roligare med en titel. Det är roligare att vinna!


Foto: Patric Persson



Padelgalan är ett samarbete mellan PadelDirekt och Svenska Padelförbundet. Årets Par presenteras i samarbete med Alfonso Padel och Partners.

Vilket par som vinner får vi veta när Padelgalan sänds live på padeldirekt.se den 22:a februari. I juryn som prisar padel-Sverige ingår totalt nio personer, bland andra Baharak Soleymani, två representanter från förbundet och Patrick Ekwall. Se hela juryn här.




📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Du kanske även vill läsa:
Nominera Årets Boll till Padelgalan
Nominera Årets Boll till Padelgalan
Den här artikeln handlar om: