Här är de nominerade till årets par på damsidan.
Foto: Bildbyrån montage
Padelgalan

Årets Par dam — här är de nominerade: ”Skämtar du?”

ANNONS
Ett åldersspann från 18 till 47 gör Årets Par-nomineringarna på damsidan särskilt intressant.
Här är de tre paren som kan vinna priset som Årets Par på Padelgalan 22 februari.

Amanda Girdo/Anna Åkerberg

18-åriga Amanda Girdo har redan nominerats som Årets Talang, men är man rankad etta i Sverige bör man förstås konkurrera om alla möjliga priser på Padelgalan. Tillsammans med rutinerade Sverige-trean Anna Åkerberg skördades stora framgångar 2020; ett SM-guld och en SPT-titel är starka papper.

Anna Åkerberg tar emot nyheten om nomineringen med stor glädje.

— Vad kul! Jätteroligt ju, säger 30-åringen.

Varför blev coronasäsongen så lyckad för er?
— Debuten som par gick över förväntan eftersom vi inte hunnit spela ihop oss, vi hade inga förväntningar alls men gick till final direkt. Då kände man på riktigt att det här kommer bli bra. Sen gav coronabreaket oss chans att bli samspelta, och när det väl blev tävlingar igen var vi jävligt taggade.

Foto: Patric Persson


Emmie Ekdahl/Antonette Andersson

Antonette Andersson när PadelDirekt når henne:

— Vad kul, verkligen jättekul. Det är vi värda tycker jag. Emmie utvecklades enormt förra året och jag tycker att jag själv har utvecklats successivt varje år. Vi presterade bra och gav ettorna Amanda Girdo och Anna Åkerberg bra fajter. 

Emmie Ekdahl och Antonette Andersson spelade tre turneringar ihop 2020. Varje gång gick de till final — varje gång blev det också förlust. Både i SM-finalen mot Amanda Girdo/Anna Åkerberg och i finalen av Karlstads SPT mot Rebecca Nielsen/Sara Ruiz efter tuffa tresetare. 

— Vi känner varandra bra och kommer bra överens. Förra året blev vi bara bättre och bättre, vi kompletterar varandra bra och det känns som att det finns mer potential. Vi hann inte riktigt komma igång förra året, fortsätter Andersson. 

Kommer ni spela med varandra i den första SPT:n i Örebro i år? 
— Ja, det har vi planerat.

Foto: Privat


Ingela Pihl/Emma Pettersson

De tidigare tennisspelarna gjorde en otrolig resa på den svenska rankningen under 2020. Efter att duon gjort sin första riktiga tävling sommaren 2019 på lag-SM såg de till att spela alla deltävlingar på Swedish Padel Tour 2020. Det gick så bra att Ingela Pihl gick från 49-rankad till att vara Sverige-nia innan året var över, medan Emma Pettersson lyfte från plats 40 till 13.

Men 45-åriga Pihl har aldrig tänkt tanken att kunna bli nominerad till Padelgalan.

— Skämtar du? Men jösses, oj! Nu blir jag alldeles... vad häftigt. Men alltså hur har man blivit det, vem är så snäll?, säger Ingela Pihl när hon får beskedet av PadelDirekt.

Det är en jury som nominerat er och två andra par. Du låter väldigt förvånad?
— Ja men gud... vad det är roligt, det här med padel. Vi är bara supernöjda med att  nomineras, det måste firas. Vi har redan vunnit, känner jag, säger hon med ett skratt.

Bestämde ni er för att satsa mot toppen, eller varför gick det så bra 2020?
— Nej vi båda 
väldigt tävlingsinriktade så det var mer att vi ville tävla. Det är ju jädrigt kul att tävla. Men jag är förvånad att det gått så bra, att vara topp tio redan nu fanns inte i min vildaste fantasi.

Foto: Patric Persson


Årets Par presenteras i samarbete med Alfonso Padel och Partners.

Vilket par som vinner får vi veta när Padelgalan sänds live på padeldirekt.se den 22:a februari. I juryn som prisar padel-Sverige ingår totalt nio personer, bland andra Baharak Soleymani, två representanter från förbundet och Patrick Ekwall. Se hela juryn här.




📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: