Foton: Patric Persson
Padelgalan

Här är de nominerade till Årets Talang dam: ”Chockad”

ANNONS

Frida Bostrand, 18, Tea Hylander, 16, och Amanda Girdo, 18.
Det är spelarna som är nominerade i kategorin ”Årets Talang dam” på Padelgalan.  

Nedräkningen till Padelgalan den 22 februari, som du ser på PadelDirekt.se, har börjat. Först ut att presenteras som nominerade är damtalangerna Amanda Girdo, Tea Hylander och Frida Bostrand.

Den förstnämnda har redan tagit ett stort kliv på seniornivå men är trots allt bara 18 år och fortfarande ”en talang”. 

— Årets talang, det är ju jättekul att få höra. Det är ju skönt att man får höra att man har lite talang, säger Amanda Girdo till PadelDirekt. 

Amanda Girdo har den här säsongen slagit igenom stort. På SM vann hon både i junior- samt seniorklassen. Utöver det tog hon också hem två SPT-turneringar. 

Utan att försaka deras individuella prestationer är det lätt hänt att man mixar ihop de två andra talangerna. Tea Hylander och Frida Bostrand har spelat ihop under året. 

— Det känns bra, det är faktiskt chockerande, men väldigt kul, säger Tea Hylander när hon får höra om nomineringen. 

— Oj, nämen gud vad kul, det trodde jag inte. Jag har hört att det ska vara en gala men kanske inte riktigt för mig ännu. Vad roligt, wow, säger Frida Bostrand. 

”Teas förtjänst som hjälpt mig in i padeln”

I par med varandra lyckades Frida Bostrand och Tea Hylander i år gå till kvartsfinal på seniorsidan på SM, dessutom lyckades de tillsammans vinna B-klassen i Trelleborgs SPT-tävling. På junior-SM besegrade Tea Hylander och Amanda Girdo i finalen Frida Bostrand och Smilla Ho. 

De båda lyfter fram samma turnering som 2020 års höjdpunkt.

— Höjdpunkten i år var nog SPT:n i Trelleborg där jag och Frida tog hem B-klassen och så skulle jag säga SM, fortsätter Tea Hylander. 

Jag skulle också säga att höjdpunkten var i Trelleborg när vi vann både junior och B-klassen. Det har ju gått bra väldigt fort i år men det är också Teas förtjänst som har hjälpt mig i in padeln. 

Kategorin Årets Talang presenteras av Klövern PadelPadelgalan hålls den 22 februari och direktsänds här på padeldirekt.se. I juryn som prisar padel-Sverige ingår totalt nio personer, bland andra Baharak Soleymani, två representanter från förbundet och Patrick Ekwall. Se hela juryn här.

I definitionen av ”Årets Talang” har juryn utgått från kriterierna att spelaren i fråga ska vara mellan 15 och 18 år det föregående tävlingsåret. 

Den här artikeln handlar om: