Foto: RS Padel Instagram.
Padelutrustning

Robin Söderlings stora padelplaner: ”Vi vill bli bland de största i världen”

ANNONS

Robin Söderling har tidigare i en intervju med PadelDirekt öppnat för att i framtiden spela på Swedish Padel Tour. 
I en intervju med sajten Padelist.net berättar han om sina stora planer med sitt varumärke RS Padel. 

Vi tävlar mot några av de största varumärkena som Bull Padel, Babolat och Wilson. Vårt mål för framtiden är att vara ett av de största Padel-varumärkena också i världen, säger Robin Söderling till Padelist.net.

Robin Söderling var den första professionella tennisspelaren att utveckla sin egen boll, vilket också blev grunden till att han startade upp RS Tennis. Det som 2013 började med en egenproducerad boll är i dag ett tennismärke med alla typer av tennis-accessoarer. 2020 vidgade sig företaget till att även innehålla padelprodukter. 

— Under min karriär var jag alltid mycket intresserad av material. Och efter att jag försökt spela padel insåg jag att det var jättekul, Och bollarna liknar tennisbollar som vi gör sedan sju år tillbaka. Jag lärde mig mycket om material både i tennis och padel, säger han till padelist.net. 

Söderling berättar för Padelist att deras mål sträcker sig långt längre än till Sverige — de vill bli stora även internationellt. 

— Det första målet är att fortsätta utveckla produkter av hög kvalitet. Vi försöker ständigt bli bättre. I Sverige är vi redan topp fyra sett till varumärke inom padel, vilket är fantastiskt. Vi tävlar mot några av de största varumärkena som Bull Padel, Babolat och Wilson till exempel. Vårt mål för framtiden är att vara ett av de största Padel-varumärkena också i världen. Det kommer inte att bli lätt och det kommer att kräva mycket hårt arbete, men jag har alltid gillat stora utmaningar.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Den här artikeln handlar om: