Carolina Navarro Björk / Lucia Sainz.
Foto: World Padel Tour
Svensk Padel

Padelikonen och världstrean möter Sverigeeliten: ”Tände till direkt”

ANNONS

Två veckor innan Swedish Padel Tour-premiären får några svenska toppspelare bästa möjliga sparring – och chansen att vinna 20 000 kr.
Spanska världstrean Lucia Sainz och svensk-spanska legendaren Carolina Navarro Björk är två av superstjärnorna som kommer till Sverige.

— Jag är jätteglad att få återvända till Sverige och se hur padeln utövas av så många svenskar. Det blir första gången jag är i Göteborg också, säger Carolina Navarro Björk till PadelDirekt.

44-åringen som var världsetta i nio år återfinns nu på 15:e plats på världsrankningen. Och hon får mycket gott World Padel Tour-sällskap när Studio Padel arrangerar ”Hede Padel Invitational” 12–13 februari:

De två världsparen ställs mot de två paren som förväntas tampas om tronen på Swedish Padel Tour 2021: Amanda Girdo/Anna Åkerberg och Baharak Soleymani/Sofia Arvidsson.

— Vi känner Patty (Llaguno) sedan tidigare och eftersom hon stoppades av snökaoset när hon skulle komma hit i januari tyckte hon att vi måste ge henne en ny chans att komma till Sverige. Så började vi prata med Carro (Navarro Björk) och hon tände till direkt på vår idé om en turnering, berättar Studio Padels Fredrik Nordin för PadelDirekt.

Hur lyckades ni locka Lucia Sainz, världens näst bästa spelare 2020?
— Det var inga konstigheter, hon var också sugen på att komma till Sverige. Både Lucia och Carolina kollade på vår sändning från Göteborg och var tydligen imponerade. Lucia hade faktiskt två spelare till som hon ville ta med från Spanien.

Förstapriset är 20 000 kronor. Upplever du att det har betydelse för spelarna?
— Nej nej, inte alls. Men det är ett jäkla jobb bakom en sån här turnering. Den omsätter ett par hundra tusen och hade varit omöjlig att arrangera utan sponsorer.

Stora namn även på herrsidan

Turneringen spelas i Hede Padelcenter i Kungsbacka 12–13 februari och Carolina Navarro Björk har en liten förhoppning om att en liten publik ska tillåtas.

— Jag har familj i Helsingborg och Ängelholm och hoppas att de får komma och titta, om restriktionerna lättas. Jag längtar mycket efter att få träffa släkten eftersom pandemin inte gjort att jag kunnat resa senaste året.

Du ska spela med en annan veteran, Lucia Sainz. Vad har ni för relation?
— Jag har känt henne sedan hon började spela padel och vi har varit goda vänner sedan dess.

Listan av herrspelare som drabbar samman i Kungsbacka går inte heller av för hackor:

Studio Padel sänder turneringen på Youtube och erbjuder för första gången kommentering på både svenska och spanska. I en intervju för två veckor sedan lovade Fredrik Nordin på Studio Padel att man kommer att dubbla sitt egna tittar-rekord som sattes i Göteborg 12 januari. Ett högt uppsatt mål, men att man nu sänder möten mellan några av världens bästa padelspelare mot de bästa inhemska lirarna ger goda förutsättningar för det.



📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Du kanske även vill läsa: Sainz chockad av Triay: ”Väldigt svårt när hon lämnade mig” Den här artikeln handlar om: