Lucia Sainz och Gemma Triay efter sista matchen tillsammans.
Foto: Viaplay
World Padel Tour

Sainz chockad av Triay: ”Väldigt svårt när hon lämnade mig”

ANNONS
Det kom som en chock för många: Världsettorna Gemma Triay och Lucia Sainz bryter upp som par, trots en magisk säsong.
Nu tar Sainz bladet från munnen och berättar att beslutet var Triays. 

Fem år tillsammans fick räcka. Det tyckte åtminstone Gemma Triay, berättar Sainz för Padel Magazine.

— Beslutet att lämna varandra fattades av Gemma, det var inte mitt beslut. Hon berättade för mig innan turneringen i Alicante så vi spelade fyra turneringar med vetskapen att vi inte skulle fortsätta tillsammans, säger Lucia Sainz till den välrenommerade padelsajten.

36-åriga Sainz har haft en enorm utveckling senaste året som den stabila veteranen till höger om partnern Gemma Triay som under 2020 spelade sig upp till positionen som världens bästa spelare.

— Det var väldigt svårt under hösten. Vi ville båda nå nummer ett och det var en dröm som gick i uppfyllelse för mig när vi gjorde det. Men för mig var det svårt att spela medveten om att min lagkamrat skulle lämna mig. Jag var tvungen att få ut det bästa av mig själv. Men denna situation gjorde oss starkare, berättar Sainz.

Barcelona-bördiga Lucia Sainz inleder nu ett samarbete med 17 år yngre Bea Gonzalez. Hon går trots uppbrottet stärkt in i 2021.

— Nästa säsong kommer du att se en starkare spelare på grund av vad som har hänt den här säsongen. Jag måste acceptera detta beslut. Det blir nya projekt för oss båda och jag är väldigt glad för framtiden, säger 36-åringen till Padel Magazine.

Gemma Triay, 28, kommer att kampera ihop med en annan veteran i form av Alejandra Salazar.

Du kanske även vill läsa:
Klart: Stjärnveteranen med supertalangen — här är nya paren i världstoppen 2021
Klart: Stjärnveteranen med supertalangen — här är nya paren i världstoppen 2021
Den här artikeln handlar om: