Antonnete Andersson en av många som gillar utvecklingen.
Foto: Svea Padel / Bildbyrån
Nya padelbanor

Avslöjar: Senaste nybygget i staden som får sex nya padelcenter på ett år

ANNONS

Librobäck och Boländerna — två stadsdelar i Uppsala som får helt nya padelcenter närmaste året.
De blir nummer fem och sex i ordningen av planerade nybyggen i staden.

Storstäderna verkar för tillfället vara hårdast drabbade av den svenska epidemin padelpsykos. Skämt åsido – i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala är det helt enkelt i princip omöjligt att boka en padeltimme på kvällar och helger. Faktiskt även dagtid många dagar.

Men Sveriges fjärde största stad Uppsala tar nu verkligen täten bland de fyra när det kommer till pågående och kommande byggnationer. Åtminstone i antal hallar.

PadelDirekt kan på måndagen avslöja att fastighetsbolaget Saldeen Real Estate under 2020 kommer att anlägga en ny padelanläggning i Librobäck i Uppsalas västra utkanter.

— Vem har du fått det ifrån? Jag kan inte kommentera någonting, det är hemligstämplat, säger ägaren Bo Saldeen till PadelDirekt.

Det kan jag inte säga. Varför är det hemligstämplat?
— Vi har flera intressenter i projektet. Du får återkomma i vår.

Ytterligare fem projekt i studentstaden

På måndagen rapporterar även Upsala Nya Tidning att ett padelcenter med sex banor öppnar i februari i populära handelsområdet Boländerna. Där hyr aktören Padel World in sig i en befintlig lokal om 2000 kvadratmeter i närheten av stora butiker som Mediamarkt och Sportson.

— Uppsala är en bra stad med många padelspelare. Det är också nära till Stockholm, vilket gör att vi tror på det här, säger Padel Worlds etableringsansvarige Fredrik Ulander till UNT.

Bo Saldeen och Fredrik Ulander är alltså två av namnen bakom två anläggningar som det inte rapporterats om tidigare. 

Sedan tidigare står det klart att padeljättarna Padel Zenter, We Are Padel och Klövern Padel etablerar nya padelcenter i Uppsala under 2021 (Klövern kan bli klart senare). Och i julas öppnade Prime Padel fyra banor i studentstaden.

Det ser alltså ut att bli totalt sex nya padelcenter det närmaste året i en stad som i dag har cirka 20 banor. Med elva månader kvar av året är chansen till fler nya anläggningar överhängande.

— Vi tycker att det är bra med konkurrensen eftersom det just nu finns en stor efterfrågan på padelbanor, säger Fredrik Ulander till Upsala Nya Tidning.

Du kanske även vill läsa:
Avslöjar: Då arrangeras Nordens första padelmässa
Avslöjar: Då arrangeras Nordens första padelmässa
Den här artikeln handlar om: