Simon Vasquez.
Foto: Patric Persson
Svensk Padel

Simon Vasquez om mardrömsmatchen: ”En spanjor dödshotade oss”

ANNONS

Simon Vasquez berättar i nya padelpodden ”Padel med proffset och jag” om en skakande incident första gången han tävlade i Spanien.
— En spanjor dödshotade oss, säger Sverigeettan.

I det första avsnittet av podden diskuterar Simon Vasquez och padelprofilen Patric Persson spanjorernas hetsiga humör och extrema vinnarskallar. Det spelar ingen roll att spelare är vänner utanför padelbanan — det sägs ”väldigt fula saker” vid bland annat sidbyten, berättar Vasquez.

— Det är chockerande. Alla fyra är i ett tävlingsmode där det bara handlar om att vinna och inget annat. Allt utanför bara försvinner. Jag minns en gång när jag och Danne (Windahl) spelade vår första tävling i Spanien. Då fick folk komma in och sära på oss och en spanjor som dödshotade oss. Jag svär, han hotade oss till döds, säger 28-åringen i podden Padel med proffset och jag.

Patric Persson: Vadå, hoppade han över nätet eller?
— Han tyckte att vi fuskade, att vi snackade skit om honom. Fastän vi inte riktigt gjorde det. Det var en diskussion om en regel som vi var osäkra på och han blev väldigt otrevlig. Han kunde inte ta en förlust mot svenskar, det är deras sport, det är det spanjorerna är bra på, svarar Vasquez och fortsätter:

— Jag minns att när vi vann så började han kalla oss det ena och det andra. Både mig och Windahl, han hoppade på oss personligen. Han skrek så att hela klubben stannade upp och folk fick kliva in mellan oss. Så spanska spelare har en del skinn på näsan...

I pod- och vidcasten Padel med proffset och jag” kombineras en inblick i Simon Vasquezs proffsliv med att diskutera padel ur padelamatören (nåja) Patric Perssons perspektiv.

— Tanken är inte att jag ska intervjua Simon, men han är ju en direkt källa från touren så att låta honom berätta om proffslivet från sin synvinkel är ju en dröm för vilken podd som helst, berättade Patric Persson för PadelDirekt när podden lanserades för ett par veckor sedan.

Det första avsnittet släpptes förra veckan och där avslöjar Sverigettan Vasquez även att han nyligen börjat meditera mellan padelträningar och tävlingar. En aktivitet som hjälper honom att hantera känslorna på padelbanan.


📷 Följ PadelDirekt på Instagram

Du kanske även vill läsa:
Simon Vasquez lanserar podd med padelprofilen: ”Sjukt bra respons”
Simon Vasquez lanserar podd med padelprofilen: ”Sjukt bra respons”
Den här artikeln handlar om: