Simon Vasquez och Patric Persson startar ny podd tillsammans.
Foto: Patric Persson
Svensk Padel

Simon Vasquez lanserar podd med padelprofilen: ”Sjukt bra respons”

ANNONS

Den ena är Sverigeetta. Den andra stor padelprofil.
Via padeln har Simon Vasquez och Patric Persson funnit varandra och nu blir de partners på riktigt med en egen padelpodd.

I podcasten ”Padel med proffset och jag” ska duon kombinera en inblick i Simon Vasquezs proffsliv med att diskutera padel ur padelamatören (nåja) Patric Perssons perspektiv.

— Det ska bli skitkul. Padel är huvudämnet men vi kommer nog att prata om allt mellan himmel och jord, säger Simon Vasquez till PadelDirekt.

Vasquez är det naturliga affischnamnet men den som gillar padel och spenderar lite för många timmar på Instagram eller Youtube har säkert spanat in Patric Perssons konto någon gång. Persson beskriver sig som en padelfrälst fotograf och varumärkesbyggare, och blev nyligen inte bara padel-Sveriges hjälte utan hela Sveriges hjälte när han drog in 193 000 kronor till Musikhjälpen.

— Tanken är inte att jag ska intervjua Simon, men han är ju en direkt källa från touren så att låta honom berätta om proffslivet från sin synvinkel är ju en dröm för vilken podd som helst. Sen finns det så många människor som jag som vill utvecklas som padelspelare på lägre nivå, så jag tror att mitt perspektiv blir intressant också. Något jag kan lova är att det blir mycket humor, säger Patric Persson till PadelDirekt.

Podden, som även spelas in som en vidcast (Video Podcast), kommer att släppas en gång i veckan med premiär torsdagen 14 januari.

— Alltså, ytterligare två snubbar som startar podd känns inte så lockande egentligen... men det här känns faktiskt skitkul. Det finns ju egentligen bara en padelpodd, Padel Mundo, så det finns utrymme för mer. Vi har fått sjukt bra respons, det bara smällde till på Instagram i dag, säger padelprofilen Patric.

Vill undvika för mycket nörderi

Simon Vasquez är förmodligen den som syns och hörs mest i media av de svenska padelproffsen. Den tidigare tennisspelaren gjorde även han en insats för Musikhjälpen och nu är han redo att göda den svenska padelhajpen med inblickar från livet på de olika tourerna.

— Vi vill undvika att rikta oss till padelnördar, det får inte bara bli snack om bandeja och olika detaljer. Jag kommer till exempel att prata om vad som händer i omklädningsrummet, om saker som folk inte ser, säger Vasquez.

Hur fungerar det med vidcast?
—  På Spotifys nya plattform kommer det att bli vidcasts så vi blir först inom padeln på den pucken. Om vi till exempel pratar om en särskild boll eller slag på SPT eller WPT kan vi med en vidcast visa det på video samtidigt som vi pratar om det taktiskt. 

Duon berättar att man även planerar att bjuda in gäster — allt från andra toppspelare till influencers som Anis Don Demina och Margaux Dietz.

— I podden som finns är det mer eller mindre journalister som analyserar padel. Medan vi kommer snacka från en helt annan infallsvinkel med Simons proffsperspektiv, och sen är jag den lilla pajasen som syns och hörs överallt. En del av mitt jobb blir att styra skutan framåt och ta ansvar över innehållet, säger Patric Persson.

Padelprofil — eller ska vi säga mångsysslare?

Skåningen har visserligen nästan 10 000 följare på Youtube och 8 300 följare på Instagram. Men att bli någon form av padelinfluencer är något han lyckats bli på fritiden, vi sidan av jobbet som kommersiell chef på ett IT-bolag. 

— Min bakgrund? Jag har byggt varumärken i många år, och sedan jag började nischa mig mot padel på sociala medier har min följarskara dubblerats. Fotointresset gjorde att jag blev den första fotografen att bevaka SPT, bilderna är mest för att jag tycker det är kul och för spelarnas skull. Men eftersom jag gör saker som jag tycker är sjukt kul har jag väl blivit hyfsat bra på det.

Måste han välja blir det ändå racket före kameran. I takt med padelprofilerandet har han blivit så pass bra i padelburen att han hoppas nå Swedish Padel Tours B-klass i år.

— Jag har lite tennisbakgrund och vill bli så som möjligt på padel nu. Jag har spelat i två år och jag har sagt att målet är att ta mig in i B-klassen 2021. Klart att det är tufft eftersom det blivit mycket bättre nivå sedan jag sa det, men att börja tävla hade varit magiskt kul.

Du kanske även vill läsa: Se stjärnlaget Ryska Posten med Vasquez och Knutsson träna Den här artikeln handlar om: