Foto: Privat
Svensk Padel

Padelprofilens insamling på Musikhjälpens topplista: ”Helt overkligt”

ANNONS
Musikhjälpen har blivit något av en jultradition. I december varje år samlar Radiohjälpen in pengar till välgörande ändamål med hjälp av allmänhetens engagemang. Under 2020 års upplaga har Padelsveriges engagemang synts mer än någonsin. 

En sökning på Musikhjälpens insamlingssida genererar detta år hela elva stycken insamlingsbössor relaterade till padel (och flertalet padelauktioner finns även via Tradera). Vissa är rena insamlingar medan vissa även innehåller padelrelaterade vinster. Bland tävlingarna hittar man bland annat möjligheten att vinna padelmatcher mot kända personer som Simon Vasquez och Anis Don DeminaRobin Söderling och Margaux Dietz.

Den padelinsamling som dragit in mest pengar till Musikhjälpen detta år startades av padelprofilen Patric Persson. Han syns ofta i padelkretsar och driver även en kanal på Youtube där man får följa med på hans padelresa i vloggformat. För honom var det en självklarhet att starta upp en bössa.

— Jag har alltid älskat Musikhjälpen men inte riktigt känt att jag haft en plattform där jag velat starta en egen bössa. I år fick jag ett meddelande där en följare frågade om jag inte kunde engagera mig och involvera mitt nätverk och det kändes så självklart.

Patric Persson har samlat in över 170 000 kronor.Patric Persson har samlat in över 170 000 kronor.Skärmdump: Musikhjälpen

I skrivande stund är bössan "Patric Persson Padel" uppe i hisnande 176 000 kronor. Vid starten låg målet på 10 000. Patric Persson är omtumlad av responsen.
— Det känns helt overkligt, såklart. Och samtidigt så fantastiskt vad man kan åstadkomma om man går ihop så som Padelsverige har gjort denna vecka.

— Jag kände att jag har en, om än liten, plattform och om jag kan starta ett engagemang som kan dra in några tusen till en så bra sak så fanns det inget att vänta på. Jag är såklart väldigt förvånad men också otroligt stolt över engagemanget och kärleken som alla har visat både mig och Musikhjälpen ett år så tufft som detta.

Hur kommer det sig att just du lyckats dra in så mycket pengar?
— Jag har långt ifrån den största plattformen men när man engagerar sig och går ihop så som vi gjort och hjälper till att sprida ämnet och insamlingen så kan man åstadkomma väldigt stora saker. Jag har också haft förmånen att träffa många padelentreprenörer som jag tagit kontakt med och som haft möjligheten att göra riktigt generösa donationer. Ni vet vilka ni är.

— Men jag kan väl ärligt säga att jag har varit en pain in the ass på Instagram senaste dygnen.  Tror jag har skickat och svarat på tusen meddelanden och har sträckt ut en hand till företag och individer som mitt nätverk tipsat om. Sen har jag med hjälp av många försökt sprida bössan i så stor utsträckning som möjligt. Nästan alla kan bidra med 50kr och ju fler vi lyckades nå ut till - ju större blev insamlingen.

Musikhjälpen 2020 avslutas idag (söndag 20/12) och Perssons bössa ligger högt på topplistan bland de som samlat in mest pengar. Glädjen över att ha kunnat dra sitt strå till stacken är påtaglig.

— Även om 2020 har testat oss alla så blir man snabbt tacksam och ödmjuk när man tänker på att så fundamentala saker som att ha tillgång till vård inte är en självklarhet för mer än halva jordens befolkning. Hur kan vi inte kommit längre 2020? Och när man förstår hur stor skillnad vi kommer kunna göra om alla som spelar Padel i Sverige skänker värdet av två lindor så känns det nästan dumt att vi inte kan göra mer. 

— Av botten av mitt hjärta - tack för alla som engagerat sig och skrivit till mig, tillsammans gjorde vi stor skillnad!

Formatet Musikhjälpen baseras på det nederländska programmet "Serious Request" och har sänts i Sverige varje år sedan 2008. Detta års tema är "Ingen människa ska lämnas utan vård". Under en vecka i december stänger programledarna in sig i en studio varifrån de sänder live och samlar in pengar. Idén är också att privatpersoner kan starta egna insamlingar, tävlingar och auktioner för att samla in pengar.

Du hittar bössan "Patric Persson Padel" här: 
https://bossan.musikhjalpen.se/patric-persson-padel

Musikhjälpens andra insamlingar hittar du här:
https://bossan.musikhjalpen.se/insamlingar

Den här artikeln handlar om: