Euro Finans-sponsrade Amanda Girdo / Calle Åkesson.
Foto: Bildbyrån / Svenska Padelförbundet
Svensk Padel

En månad kvar — tourerna riskerar att krocka: ”Vi har inte pratat än”

ANNONS

Med drygt en månad kvar till tävlingsstart i både SPT Cupra och Euro Finans Invitational har partnerna fortfarande inte träffats för att försöka undvika krockar i spelschemat — ett möte har inte heller planerats.

Det händer stora saker inom svensk padel. I dag kom besked från Svenska Padelförbundet att SPT, som nu byter namn till SPT Cupra, görs om på flera sätt. 

Samtidigt är försäsongen i full gång för den nystartade turneringen Euro Finans invitational, där flera av de inbjuda just nu tränar tillsammans i Helsingborg — bland annat med Paquito Navarro. 

När Euro Finans Invitational för två veckor sedan hade pressträff och förkunnade bildandet av turneringen berättade initiativtagaren Reza Deheshjoo att han skulle ha möte med förbundet för att lyckas synka de båda turneringarna. 

Men trots att det bara är en månad kvar till starten har parterna inte träffats. 

Förbundet: Vi ska prata

— Nej vi har inte haft mötet ännu, säger förbundets ordförande Tomas Andersson. 

— Nej det har vi inte, fyller Reza Deheshjoo, initiativtagare till Euro Finans invitational i. 

Från förbundets verksamhetschef Calle Åkesson fick PadelDirekt ett mer utvecklat svar, då han var tydlig med att man räknar med att parterna ska lyckas undvika turnerings-krockar. Men faktum kvarstår att inget möte är inbokat.

Nej vi har inte pratat än, men det ska vi göra, meddelar Calle Åkesson. 

Både Svenska Padelförbundet och Euro Finans väntar just nu på att World Padel Tour ska gå ut med sina datum för säsongen, så att de båda kan förhålla sig till det. Ett besked som lär komma i dagarna. 

— Ja, man kan säga att störst går först i detta fall. Men jag tror att vi snart kommer att kunna ge besked om åtminstone vårt första speldatum för SPT, säger Kent Persson, Svenska padelförbundets kommunikationschef. 

Både Euro Finans och SPT Cupra har uttryckt att man vill dra i gång i slutet av februari. 

Den här artikeln handlar om: