Amerikanska flaggan / genrebild.
Foto: Bildbyrån
Internationell padel

Florida värd för en av största tävlingarna någonsin

ANNONS

Padel är på väg att slå i USA.
Ytterligare ett tecken på det är att i december spelades en av landets största turneringar någonsin i Florida, enligt amerikansk media.

På en stor ny racketsportanläggning – som stod klar i september – arrangerades både pickleball-turnering och padelturnering ett par veckor innan julafton. För nyhetssajten Laker Lutz News berättar den tävlingsansvarige Todd Vande Berg att 118 personer deltog i padelturneringen på Sarah Vande Berg Tennis & Wellness Center i staden Zephyrhills, Florida. 

En anläggning som ska ha kostat över 40 miljoner kronor att bygga.

Men även om padeln börjar spridas i världens mäktigaste land USA har den långt att vandra för att nå utvecklingen vi sett i Sverige senaste två, tre åren. Ovan nämnda, nybyggda anläggning stoltserar med elva tennisplaner, åtta pickleball-banor och ”bara” fyra padelbanor.

Med det som stickprov – i kombination med intervjuer med padelinvesterare och PDL:s Jonas Björkman – kan vi mer eller mindre slå fast att det inte satsas särskilt hårt på renodlade padelcenter i USA i dagsläget.

Laker Lutz News rapporterar att spridningen på padeldeltagarna i Florida-turneringen var god: Houston, Las Vegas, New York och Kalifornien omnämns alla som hemorter för de tävlingssugna padelamatörerna.

— De har kommit från hela landet till Zephyrhylls för att delta i padelturneringen, säger tävlingsansvarige Vande Berg.

Anläggningen i Zephyrhills ägs av staden och garanterar att ungdomar ska få möjligheter att utöva racketsporterna.

Du kanske även vill läsa:
Florida värd för en av största tävlingarna någonsin
Florida värd för en av största tävlingarna någonsin
Den här artikeln handlar om: