Jonas Björkman och Måns Zelmerlöv.
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Jonas Björkman: ”Max får inte slå mig innan jag är 60”

ANNONS

PadelDirekt åkte och träffade Jonas Björkman i en av alla hallar som han är delägare i — PDL Center Frihamnen i Stockholm. 
Där bjöds vi på match mellan Jonas och sonen Max Björkman.
Se hela inslaget i spelaren ovan. 

 

Efter överraskande förlust i första set blev det vinst i de andra och således också i matchen. 

— Han har fått gå den hårda skolan. Jag försöker ha som målsättning att han ska få kämpa för att slå mig. Jag har sagt att han inte ska få slå mig i en crossmatch innan jag är 60. Nu har jag gått ner till 55 och nu blir det kanske att jag får gå ner nåt år till, flinar Jonas Björkman i intervjun med PadelDirekt och tillägger:

— Fantastiskt roligt att ha en sport som man kan dela tillsammans och speciellt nu när de blir äldre, de har ju så mycket annat som de håller på med.

Du ser ut att vara i bra fysisk form
— Jag tycker det är så kul med padel och tennis och så försöker jag gå till personlig tränare två pass i veckan, egentligen för att undvika skador. Jag hade en period där jag egentligen inte gjorde så mycket mer än att spela tennis och padel och då börjar man ju gå sönder, jag blir ju inte yngre, konstaterar en leende Björkman.

Jonas Björkman spelade flera SPT-tävlingar i år och gick även till åttondelsfinal på SM och där han och Marios Dimakos var de enda som tog set av slutvinnarna Daniel Windahl/Calle Knutsson. Och han utesluter inte fler padeltävlingar nästa år. 

— Det är ju roligt att tävla. Till en början var det en kul grej och genom att de flesta jobben försvann (i och med pandemin, reds. anm.) så gjorde det att jag fick mer tid till att spela — då fick jag så klart lite blodad tand. Jag skulle gärna vilja spela några tävlingar nästa år. Det beror lite på uppdragen jag har.  

Vilka uppdrag är det?
— Jag jobbar ju som expertkommentator för Eurosport så där försvann de första sju-åtta månaderna, så från en intensiv sommar så var det helt plötsligt ingenting och det var även mycket företagsevent som försvann. 

För drygt ett halvår sedan började Jonas Björkmans son Max Björkman att spela padel. Och Jonas hade ett finger med i spelet. 

— Det är kul, han och Isak fann varandra till SPT:n i Vilshärad i somras, jag såg att det var en 18-årsklass så jag tyckte han kunde testa för skojs skull. De förlorade första matchen så klart men de var ändå med och störde Olle Andersson, som är Sveriges bästa 18-åring. Efter det fick de blodad tand och de har ju bara blivit bättre och bättre. Det tuffaste för dem är att ha kontinuerlig träning, det har de inte hunnit, på så sätt ligger de långt efter kontra de bästa i Sverige. Men de är fortfarande med och krigar mot dem — och det känns som att de har fått mer inspiration till att ta några steg till. 

Du kanske även vill läsa:
Legendarens son mot toppen i rekordsnabbt tempo
Legendarens son mot toppen i rekordsnabbt tempo
Den här artikeln handlar om: