På bilden: Max Björkman och Jonas Björkman.
Foto: Viktor Andersson & Bildbyrån
Svensk Padel

Max Björkman: ”Jag är väldigt dålig förlorare, speciellt mot pappa”

ANNONS

PadelDirekt åkte till PDL Center i Frihamnen en måndagsmorgon för att följa ett padelmöte mellan Max Björkman och hans pappa Jonas Björkman.
Vi diskuterade så klart matchen men också mycket annat. 
Se hela intervjun i spelaren ovan. 

— Vi började starkt och tog första, 6-4, vilket var osannolikt. Sen gick det sämre, jag tror pappa spelade upp sig lite. De tog de andra två seten, 6-2, 6-2, säger Max Björkman kort efter träningsmatchen. 

Du visade känslor efter, det blev några väl valda ord — du är lite dålig förlorare va?
— Speciellt mot pappa, jag är väldigt dålig förlorare. De hade så mycket nätrullare också hela matchen, avgörande poäng… och så avslutade de med en nätrullare.

Efteråt skyndade Max snabbt i väg till en annan bana bredvid. 

— Jag är coach här på PDL, så jag gick över och körde en snabblektion, berättar han. 

Är det kul att vara tränare också? 
— Väldigt, jag är ung och så men man lär sig. Speciellt från SPT (Swedish Padel Tour), och om man spelat med typ Caye Rocafort och dem, då lär man sig mycket och det är kul att kunna förmedla deras kunskap till andra personer. 

Man lär sig mycket av farsan också? 
— Det gör man, han kan inte vara med så jätteofta men han är med och hjälper och guidar oss och försöker göra sitt bästa. 

Hur går utvecklingen? 
— Utvecklingen går väldigt bra för att ha spelat så lite, vi (Max och padelpartnern Isak Bäckman) försöker maximera men vi har inte tiden. Det är plugg och jobb och allt möjligt. Det hade varit kul att kunna få till lite fler timmar. 

Du vill ge padeln ett seriöst försök?
— Absolut, det hade varit jättekul att försöka. Det kan jag säga till alla nya som kommer upp, testa att vara med på SPT:s och så för man lär sig väldigt mycket. Du har en chans att komma in i toppen, jag kan inte säga att det är jättelätt men det finns stor möjlighet liksom. Vi har inte spelat jättemycket men ändå kommer vi in — så det är kul för andra att testa och det är alltid kul att ha en stor tour.

Den här artikeln handlar om: