Agustin Tapia och Fernando Belasteguin.
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Efter känslomässiga uppbrottet — ny partner officiell

ANNONS

Agustin Tapia, 21, vann sin första WPT-Master i söndags med sin läromästare och ”pappa” Fernando Belasteguin vid sin sida.
I dag offentliggör Tapia sin nya partner och det blir en annan veteran: Pablo Lima. 

Att det var Agustin Tapias och Fernando Belasteguins sista match tillsammans i finalen mot Ale Galan och Juan Lebron på Menorca i söndags var känt sedan tidigare. Det argentinska paret Tapia/Bela gick överraskande hela vägen och vann World Padel Tours sista Mastersfinal för året.

Efter det känslosamma uppbrottet där glädjetårar blandades med tårar av sorg på grund av uppbrottet mellan läromästaren Belasteguin och lärlingen Tapia – som beskrivit sin relation som far och son-relation – blir det alltså Pablo Lima som kamperar ihop med Tapia nästa år.

Den 34-årige brasilianaren – rankad femma i världen 2019 – kommer från ett tungt år tillsammans med Paquito Navarro och lär vara full av revanschlusta 2021. 

Det nya partnerskapet innebär enligt Padel Magazine att Agustin Tapia återvänder till att spela på vänster sida efter att ha anpassat sig denna säsong och lärt sig spela till höger. 

Du kanske även vill läsa:
Officiellt: Paquito Navarro byter partner
Officiellt: Paquito Navarro byter partner
Den här artikeln handlar om: