AVSLÖJAR
Foton: World Padel Tour
World Padel Tour

AVSLÖJAR: Rockad på touren - Bela byter till Gutierrez

ANNONS
PadelDirekt kan avslöja en världsnyhet som kommer att skaka om padelvärlden. Källor nära paret bekräftar för PadelDirekt att argentinaren Fernando Belasteguin, eller Bela som han kallas, kommer att byta ut sin nuvarande partner, världsnian Agustin Tapia.

En världsrockad är på gång i padelvärlden. Enligt uppgifter till PadelDirekt kommer kommer den tidigare 16-åriga världsettan Fernando Belasteguin att byta partner. Padelns affischnamn nummer ett, som numera är rankad sjua, kommer att bilda en drömduo med Sanyo Gutierrez - i dag rankad femma. Detta enligt källor nära paret.

Spelarna möttes i finalen av den senaste WPT-turneringen i Menorca, Spanien, där Sanyo Gutierrez tillsammans med Franco Stupaczuk besegrade Bela/Tapia med 6-3, 7-5. Kanske var det just den matchen som fick Bela att vilja förenas med Gutierrez.

Belas mål är att återigen bli världsetta. En position han höll på ett närmast osannolikt sätt i hela 16 år - från 2002 till 2018 - vilket har gjort honom omåttligt populär i hemlandet Argentina. I dagarna har 41-åriga Bela varit varit aktuell med sitt nya padelcenter i Alicante - Bela Padel Center Alicante, som ska vara klart i november.

Paret förenas i att de båda är från Argentina. Bela är född i Pehuajo och Gutierrez i San Luis. 36-åriga Gutierrez har fram tills nu spelat med Franco Stupaczuk. Gutierrez är en erkänd toppspelare på WPT-touren. Han har vunnit imponerande 14 av 20 matcher det här året, varav en finalseger och fyra semifinalplatser.

Nyheten kommer att ge upphov till mycket spekulationer. Vad kommer till exempel hända med Franco Stupaczuk och Agustin Tapia? Nyheten går också att se i ljuset av att Matias Diaz och Agustin Silingo för några dagar sedan bekräftade att de går ihop. Precis som Maxi Sanchez och Martin Di Nenno.


TV: Bela i exklusiv intervju med PadelDirekt i samband med hans senaste Sverigebesök

FAKTA

Fernando Belasteguin

  • Född: 19 maj 1979 (ålder 41 år)
  • Födelseplats: Pehuajo, Argentina
  • Nuvarande ort: Barcelona
  • Längd: 1,80
Den här artikeln handlar om: