Foto: Svea Padel / PadelDirekt
Blogg
Padelbabbel: ”Tolv nya hallar i veckan — vad blir nya byggrekordet?”
ANNONS

20? 30? Hur många nya padelhallar kommer egentligen att byggas per vecka i Europa under 2021? Det funderar jag på i mitt premiärinlägg här på Padelbabbel. 

PadelDirekts blogg Padelbabbel föddes i fredags när kollega Viktor Andersson beskrev sin och PadelDirekts första tid sedan lanseringen i september.

Som Viktor nämnde i bloggdebuten är tanken att Paddelbabbel ska vara ett forum där vi mer eller mindre slänger ur oss tankar och funderingar om det som sker i padelvärlden här och nu. 

I princip varje dag skriver vi artiklar om nya padelanläggningar som ska byggas eller är på väg att öppna i Sverige. Läsarintresset är förstås stort eftersom bristen på padeltider att boka är extrem just nu. Är du en av alla oss som älskar att spela och ser en rubrik som skriker ut HÄR BYGGS ETT NYTT PADELCENTER vill du snabbt veta var, när och hur stor den den är. Den enklaste av logiker.

2019 var ett starkt år för padeln. Tolv anläggningar i snitt i veckan byggdes runt om i Europa. Men det är förmodligen ingenting mot 2020-siffrorna som vi kommer att publicera på PadelDirekt närmaste månaden. 

Men den stora frågan är HUR galna siffrorna för 2021 kommer att bli. 

Här är min gissning — vad tror du?

Sverige ligger som så ofta vad gäller nya påfund i framkant vad gäller padel (utanför Spanien och Argentina) och här finns redan många padelcenter. Men som sagt skriver vi flera dagar i veckan om anläggningar som ska byggas här och nya banor som ska anläggas där — jag själv har jobbat på PadelDirekt i sex veckor och skrivit säkert 20 artiklar på ämnet. Det fick oss att snabbt starta en ny artikelkategori: ”Nya padelanläggningar”.

Nu följer flera länder efter Sveriges padelboom och med det följer naturligtvis en byggboom för att möta efterfrågan. Vi har skrivit om nya hallar i Danmark, Norge och Holland. Att PDL Group satsar på Storbritannien. Och närmaste dagarna publiceras en kul nyhet här på PadelDirekt om att ny padelmarknad öppnar sig utanför Europa.

Så vad tror du? Vi räknar utifrån ovan nämnda siffror: tolv nya padelanläggningar i veckan i Europa under 2019; så tänker vi att det kanske landar på runt 15-16 hallar i veckan i år — coronapandemin har ju sinkat leveranserna av banor, trots allt. Men vilka rekordsiffror når padelhalls-byggboomen under 2021? 

Jag drar till med 25 nya padelcenter i veckan i Europa 2021.

Vad tror du? Diskutera med oss i kommentarsfältet på vår Facebooksida.


Tack för din tid! /Martin 

Du kanske även vill läsa:
Kent Persson: ”Tillsammans kan vi nu göra något helt unikt”
Kent Persson: ”Tillsammans kan vi nu göra något helt unikt”
Den här artikeln handlar om: