Foto: Bildbyrån & Ellinor Skeppström.
Blogg

Historiska första Padelbabbel-inlägget: ”Stora nyheter på gång”

ANNONS

Det är premiär för PadelDirekts nya blogg PadelBabbel och här kommer oskuldsinlägget. Det allra första inlägget kommer att handla om vår omvälvande första tid som sajt, om intresset för padel — inte bara som utövarsport — och så blir det WPT-babbel. 

I bloggen tänker vi spontant dela med oss om våra tankar om padel dels från ett redaktionellt perspektiv, men också rent generellt.

Det har redan gått lite drygt 2,5 månader sedan PadelDirekt lanserades. Och oj, vilken omtumlande resa det har varit och oj vad mycket som har hänt sedan vi skrev vårt första inlägg. 

Från att jag i princip bara varit lite nyfiken på det här med SPT (Swedish Padel Tour) — och där erfarenheten av WPT (World Padel Tour) utgick från några nyfikna blickar bort mot den ständigt påslagna tv:n vid entrén till Padel Zenter i Årsta i Stockholm. Till att verkligen allt i mitt liv kretsar kring padel. 

Jag vågar inte ens tänka på hur många gånger ordet padel visats framför mina ögon den senaste tiden. För många, haha. Och så dessa ständiga tankar kring nyheter vi kan publicera, idéer till uppslag, personer vi vill träffa och frågor som: `Vad vill ni läsa om? Vad tycker ni är intressant? Och så vidare, och så vidare.'

Många har tipsat om intressanta vinklar och aspekter av padeln — fortsätt gärna med det — vi läser och lyssnar och många saker vi har gjort har baserats på intressanta idéer hos er läsare. 

I det dagliga arbetet är känslan ofta att någon form av ton och struktur håller på att sätta sig, men lika ofta är det som att allt känns som ett stort virvlande moln av kaos. Men trist vore det väl annars.

Att hoppa in i något nytt och relativt, åtminstone i nyhetsform oexploaterat, ska ju handla om just kaos och möjliga vägar — och att sedan försöka släta ut kaoset och finna de rätta vägarna — annars hade man ju kunnat jobba med till exempel fotboll, där vägarna redan är utstakade och där alla tampas om samma nyhet. 

En del stora nyheter på gång

MEN: Fotboll har en stor fördel — intresset för det är murat i sten. Alla vet att folk är intresserade av fotboll. 

Där i ligger vår stora utmaning. Att bygga intresset runt och omkring sporten och inte bara för något att utöva på sin fritid. För är det något man förstått sedan man tryckte in sig i den där padelbubblan så är det ju att ALLA gillar att spela padel — de som dissar det går att räkna på en hand. 

Samtidigt finns det mycket att granska inom padeln. Likt låg mediebevakning på små svenska orter, så kallade ”blank spots”, behöver denna fina sports makthavande personer fler ögon på sig. Det ska vi bidra med.

Men jag är också övertygad om att det där intresset att även följa padel i media finns, utöver att utöva den. Det visar inte minst statistiken för vår sajt, som hela tiden går uppåt. Och går jag till mig själv landar jag också där. När intresset för att spela ökar så ökar också intresset för sporten överlag. Du googlar kanske på Paquito Navarro, du letar dig in på i någon padelgrupp och obemärkt ser du dig själv skriva in `Hur slår man en bandeja?´ på Google. 

Men återigen: Jag kan inte nog önska mig att ni mejlar in till oss om ni har något ni gått och tänkt på kring padel. Vad som helst och inget alls är intressant eftersom padeln är så outforskad. 

PS. Vi kan också avslöja att vi inom kort har en hel del stora nyheter på gång — så håll utkik på vår sajt. 

Till sist: Just nu håller WPT:s Mastersfinal på där de åtta bästa paren på dam-respektve herrsidan ska tampas om årets mest åtråvärda titel. Om det är någonstans ni ska lära er hur man spelar padel så är det av de 16 bästa spelarna i världen.. Det är också den sista turneringen på ett bra tag på WPT, så passa på och missa för fasiken inte vår Masters-guide. 


Tack för att du läste! /Viktor

Du kanske även vill läsa:
Padelbabbel: ”Tolv nya hallar i veckan — vad blir nya byggrekordet?”
Padelbabbel: ”Tolv nya hallar i veckan — vad blir nya byggrekordet?”
Den här artikeln handlar om: