Padel i mörket — kan det vara något för dig?
Foto: Ghost Padel
Nya padelanläggningar

Ghost Padel lanserar Europatour — snart kan du spela padel i mörker

ANNONS

Padel beskrivs ofta som en enkel sport att utöva för nybörjare.
Inom kort finns ett klart mer avancerat sätt att testa om det känns för lätt: spela i mörker med hjälp av neonljus.

Det italienska företaget Ghost Padel är fortfarande i lanseringsfasen. Efter att ha fått in beställningar av sina självlysande, flourbaserade band. Banden fungerar som en form av tejp som fästs på linjer, nät, spelare — ja allt som man måste se för att kunna spela padel. Bollen lyser förstås också.

— Jag fick idén redan 2017 när jag spelade fotboll på kvällen. Plötsligt blev det elavbrott, men det var en svag lampa som fortfarande lyste. Så vi fortsatte spela i mörkret trots att vi knappt såg och hade jättekul tillsammans. Då föddes idén och 2018 lanserades varumärket Ghost, vi har även fotboll, basket och volleyboll, berättar grundaren Paolo Bertolini för PadelDirekt.

Inom ett par månader ska de första Ghost Padel-kiten börja skeppas över Europa.

— Vi började marknadsföra Ghost Padel nu i oktober och har fått beställningar från en hel rad länder. Sverige, Tyskland, Holland, Frankrike, Qatar och Egypten. Och förstås här i Italien. Men den första leveransen blir inte förrän i slutet av januari, det är ju svårt med leveranser med tanke på pandemin, säger Paolo Bertolini.

”Inom kort kommer vi att arrangera Ghost Padel European Tour”

Var finns Ghost Padel installerat i dagsläget?
— Vid vårt huvudkontor i Calvisano i Italien har vi två banor med Ghost Padel-kitet. Det är enkelt att applicera kitet på vilken bana som helst. Det tar max fyra timmar att installera vår lysande utrustning.

Varför ska man spela i mörker i stället, det verkar ju jättesvårt?
— Ibland är det roligt att bryta regler. Det tar några minuter att vänja sig vid men sen kan jag lova att du kommer att ha roligt. Det är som att kliva in i ett tv-spel… det är något för människor i alla åldrar.

Vad har ni fått för reaktioner från de som testat?
— Kommentarer som coolt, imponerande och spektakulärt är vanliga. Jag spelar själv med vänner tre dagar i veckan, det är omöjligt att sluta om man testat! Du måste spela för att förstå! 

Hur fungerar den självlysande fluorescerade färgen ni tagit fram?

— Vi har sökt efter och testat olika typer av band/tejp. Färgerna, tjocklek och hur bra den fäster. Till slut fick vi fram en högkvalitativ produkt. 

Paolo Bertolini, grundare och marknadsansvarig, på Ghost Padel har stora planer för framtiden.

— Inom kort kommer vi att arrangera Ghost Padel European Tour. Padelanläggningar kan ansöka om att vara medarrangör, det är bara att mejla oss en förfrågan så återkommer vi. Mer kan jag inte säga om det just nu.

Du kanske även vill läsa:
Så fixar du padeltid på NK:s tak: ”Först till kvarn”
Så fixar du padeltid på NK:s tak: ”Först till kvarn”
Den här artikeln handlar om: