Foto: Mohamed Sherif Nafie, Facebook & Severino Iezzi, Instagram.
Padelhistoria

Så kunde en padelbana se ut på 80-talet — se dåtidens stjärnor spela

ANNONS

PadelDirekts redaktion blev direkt förtjust när klippet längst ned i artikeln dök upp.
Ett padelklipp från Mar Del Plata, Argentina. Året är 1988, där de dåvarande padelstjärnorna Javier Maquirrian, Alberto pizzolo, Alejandro Sanz och Severino Iezzi spelade match. 

På den här tiden, i padelns relativa linda, var det förbjudet att spela serve volley (volley direkt efter servereturen) och som ni ser fanns varken glasveller högt galler som omgärdade banan. 

Det var när vi på redaktionen surfade runt på olika padelsidor och letade nyheter som vi hittade klippet i Facebook-gruppen Padel Tips. 

I kommentatorsfältet under har flera personer kommenterat klippet, varav en är extra intressant — Gustavo Tornay — som skriver att han var på plats under matchen. 

— Vilka minnen. Där satt jag på läktaren och tittade på mina stora padel-gudar, skriver Tornay i kommentarsfältet. 

Med hjälp av just Gustavo Tornay, som enligt sin Facebook-profil jobbar med padel och som är uppvuxen i just i Mar del Plata får vi reda på att klippet är från 1988 och anläggningen Play Time i Del Mar. 

Banan i klippet står kvar än i dag. Här är en bild från 2020. Banan i klippet finns kvar – men i ny skrud. Här är en bild från 2020. Foto: Complejo Deportivo Play Time, Facebook.

Spelarna på klippet är de dåvarande stjärnorna Javier Maquirrian tillsammans med Alejandro Sanz mot Alberto Pizzolo och Severino Lezzi. 

Javier Maquirrian och Alberto Pizzolo lever inte i dag men både Alejandro Sanz och Severino Lezzi lever och är fortfarande aktiva inom padeln. Lezzi är tränare och så sent som i november startade han en padelakademi i sin hemstad Mar del Plata. Han är tränare för proffsen Teresa Navarro, rankad 22:a i världen i Ramiro Moyano, 24:e-rankad. 

Alejandro Sanz blev så sent som 2015 en del av teamet på Club RSC La Finca i Madrid. Han har tidigare tränat flera världsspelare. 

Den här artikeln handlar om: