Swedish Padel Tour

Far & son Björkman kan bli duo på SPT: ”Hade varit fantastiskt roligt”

ANNONS

Jonas Björkman, 48, med sonen Max Björkman, 17.
Ja, det kan bli verklighet på Swedish Padel Tour under 2021. 


Tennislegendaren har spelat några svenska elittävlingar i padel – men det kommande året ser ut att bli något alldeles extra för Jonas Björkman på konstgräset. Han hoppas kunna spela med sin son i Swedish Padel Tours B-klass.

— Vi har sagt att vi ska försöka testa nån B-klass här framåt. Det var ju en på gång här nu under hösten men då ställdes alla tävlingar in och då rök den chansen, berättar Jonas Björkman för PadelDirekt vid ett besök på PDL Center i Stockholm.

17-årige sonen Max har bara satsat seriöst på padel i drygt ett halvår. Men utvecklingen har gått fort och han vill mer än gärna tävlingsmatcha med far sin.

— Det hade faktiskt varit väldigt kul. Vi har pratat tidigare om att vi ska köra B-klass, men han får inte köra A-klass och B-klass i samma tävling så då har han valt A-klassen… Jag får vänta tills han vill köra med mig, säger Max Björkman till PadelDirekt.

Jonas: ”Hade varit fantastiskt roligt”

Med A-klass menar han den högsta nivån på Swedish Padel Tour. Där har Jonas ställt och gjort det på ett imponerande sätt, men Max är inte redo för det utan familjeduon siktar alltså på den näst högsta nivån. I B-klassen har andra kända idrottsnamn som Pär Zetterberg och Pär Arlbrandt spelat under 2020.

— Får vi tid och möjlighet hade det varit fantastiskt roligt att spela tillsammans. Det fins ju inga far och son-tävlingar än, sån här generationsdubbel, men det kanske kommer framåt också. Padeln utvecklas ju hela tiden, från att det var ett litet startfält i A-klassen har det nu blivit fullt i B, säger Jonas Björkman och tillägger:

— Är du nere i Skåne har du bra nivå även på C-klass. Det är kul att se 18-årsklassen också, som Max och Isak spelar, ändå ner till 12-åringarna. Jättehärligt att se ungdomarna utvecklas så att sporten breddas vad gäller tävlingsspel. 

Varken Jonas eller Max har något resultatmål för sitt padelspelande i nuläget. Men det har gått fort för dem båda att lära sig nycklarna som behövs för att bli en padelspelare av svensk toppklass. 

Firma Jonas/Max Björkman har faktiskt hunnit testa på sitt samarbete i en tävling – men då blev det alldeles för tufft. Calle Knutsson, fjärderankad i Sverige, stod på andra sidan.

— Vi testade en tävling på Good to Great (I Danderyd), vilket var sjukt kul. Det var A-klass så då mötte vi Knutsson och det var… Fy fan. Jobbigt. 


Du kanske även vill läsa:
Legendarens son mot toppen i rekordsnabbt tempo
Legendarens son mot toppen i rekordsnabbt tempo
Den här artikeln handlar om: