Förändringar att vänta til Mastersfinalen på Menorca.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Nya banfäger till WPT-finalen: ”Inte sett något liknande på 25 år”

ANNONS

World Padel Tour står för en stor nyhet inför årets sista stora händelse — WPT-finalen på Menorca. De helblåa mattorna är utbytta mot nya mattor med två nyanser av blått, där serverutorna kommer att vara mörkblåa och ytan bakom ljusblåa. 

”Vi har genomfört test med spelare och tränare”, skriver WPT på sin hemsida. 

Den spansk-svenska WPT-sjärnan Carolina Navarro Björk skriver i ett sms till PadelDirekt: 

— Jag gillar verkligen den nya designen. Först kom det som en överraskning för vi har alltid kört med bara en färg. Jag har spelat padel i 25 år och har aldrig sett något liknande. Kombinationen av färger är riktigt läcker, skriver Navarro Björk.

World Padel Tour har genomfört ändringen tillsammans med deras officiella bantillverkare Mondo. 

”Det är årets sista turnering, turneringen med stort t. Det "blå hjärtat" kommer att vara dubbeltonat. Mondos bana kommer — för första gången någonsin — att ha två nyanser av blått. Mörkare vid den centrala delen och ljusare vid servelinjen”, skriver WPT på sin hemsida. 

Ett historiskt test alltså från World Padel Tour inför det som är årets höjdpunkt — Mastersfinalen på Menorca — där bara de 16 bästa paren får delta. 

WPT skrev i september på ett nytt avtal med Mondo. Avtalet innebär att företaget åtar sig att bygga banorna för WPT fram till och med 2023. 

— Banan med den här nya kombinationen av färger bestämdes efter ett test där en match simulerads och både spelare och tränare fanns med och gav feedback. En revolutionerande uppfinning, skriver WPT. 

Här är alla spelare som kommer att spela Masters

* Med ett undantag — Paquito Navarro kommer inte att spela med Pablo Lima, som är skadad, utan med Javier RicoFoto: World Padel Tour. 

Du kanske även vill läsa:
Tunga avbräcket: Lima missar WPT-finalen — här är alla par
Tunga avbräcket: Lima missar WPT-finalen — här är alla par
Den här artikeln handlar om: