På bilden: Paquito Navarro från spel i Las Rozas WPT-turnering.
Foto: World Padel Tour och Bildbyrån.
World Padel Tour

Paquito fick Masters-partner — genom lottning

ANNONS

Efter lottdragning mellan Javier Rico och Jorge Nieto står det klart att Rico blir Paquito Navarros partner i Mastersfinalen på Menorca som avgörs mellan den 10 och 13 december. 

Paquitos ordinarie partner Pablo Lima har tvingats lämna återbud till turneringen på grund av en vadskada. Limas avbräck från den kommande Mastersturneringen på Menorca gör att Paquito Navarro kommer att spela med den 17-rankade Javier Rico efter att denne vann lottdragningen mot sin partner Jorge Nieto.

Det är nämligen så att de 16 högst rankade paren får spela Masters, men när Lima tvingades avstå så stod det mellan någon i  paret Rico/Nieto, och lotten föll alltså på Rico. 

Och det blir en formtoppad Paquito Navarro som går in i Masters med Rico. Tillsammans med 45-årige Juan Martin Diaz vann han i söndags Spanska Mästerskapen med siffrorna 2–6, 7–6, 6–4 mot Alejandro Galan och Juan Cruz Belluati. 

— Vi behövde glädje just nu och det finns ingen bättre än att uppleva det med den levande legenden och den störste av dem alla, Juan Ruiz, skrev Paquito Navarro på Instagram.

Rico/Nieto har haft ett bra år i år med semifinalplatsen i Las Rozas senast som största merit. 

— Ärligt talat kändes det otänkbart. Inför den sista turneringen tänkte vi inget på det men jag kommer inte kunna vara riktigt säker förrän jag testat negativt för covid-19. Sen är det också tråkigt att Pablo Lima inte kan spela, säger Javi Rico till sajten YoSoy Noticia.

Se när Navarro/Lima tar sig till semifinal i Las Rozas:

Du kanske även vill läsa:
Han blir Paquito Navarros nya partner
Han blir Paquito Navarros nya partner
Den här artikeln handlar om: