SPT Karlstad
Foto: World Padel Tour
Swedish Padel Tour

Luiz Pozo — spanska talangen med en plan B om padeln skiter sig

ANNONS

Luis Pozo är i Karlstad för att spela SPT tillsammans med Dob Engström. Tuffast motstånd väntar direkt för 21-åringen som är inne på sitt sista studieår i Malaga — Sverigeettorna Simon Vasquez och Cayetano Rocafort. 

— Jag har mött Cayetano flera gånger och det brukar bli ganska jämnt, ibland vinner jag ibland vinner han. De är favoriter så klart, de är det bästa laget, men om vi spelar bra så har vi en chans, säger Luiz Pozo till PadelDirekt. 

Eftersom Luiz Pozo bor i Malaga och Cayetano Rocafort är därifrån så har de mötts på padelbanan många gånger. 

— Jag vet hans styrkor och svagheter och han vet mina — jag tror det kommer bli en bra match, fortsätter Pozo. 

Det är inte ett otränat par som kommer till Karlstad. Pozo har varit i Sverige sedan i onsdags och innan dess var Dob nere i Malaga och de tränade tillsammans. 

— Vi har tränat en del tillsammans, både i Spanien och Sverige och kunnat spela ihop oss. Dob har har utvecklats den senaste tiden. 

Och faktum är att Luiz Pozo vet hur det är att vinna en SPT. 2017 spelade och vann han tillsammans med Christoffer Sonesson SPT:n i Göteborg. Samma år var de båda i semifinal i Löddeköpinge. 

Men det har gått tre år sedan dess och padeln har definitivt utvecklats i Sverige. Sedan dess har Pozo dessutom hunnit börja plugga. Hans plan B, som han uttrycker det. 

— Jag pluggar sista året på programmet fysisk hälsa- och sportvetenskap, berättar han. På morgonen går jag och pluggar och på eftermiddagen spelar jag padel och detta är mitt sista år. Jag gör det för att ha något att luta mig tillbaka på om padeln inte går som jag tänkt, om jag skadar mig eller så. 

Hur ser du på din karriär i stort — vad väntar framöver?
— När jag avslutat mina studier åker jag nog till Madrid och satsar helhjärtat på padeln. Där kommer jag gör mitt bästa och ge det kanske 2-3 år, sedan får vi se. Antingen går det bra och då är det bara att köra eller så skiter det sig och då får jag söka efter ett civilt jobb. 

Spanien har varit ett av de hårdast drabbade länderna under pandemin, hur har det varit?
— Pandemin har blivit värre det senaste och nu vet vi inte vad som kommer att hända. Jag hoppas bara att allt blir bra, avslutar han. 

Pozo/Engströms match mot Rocafort/Vasquez börjar 15.00. 

Den här artikeln handlar om: