Johan Cohn Linde, vd på Padelspecialisten som öppnar butik i fastigheten i bild. (montage)
Foto: Padelspecialisten
Padelutrustning

Öppnar butik – mitt i pandemin: ”Tror inte det kommer sticka i ögonen”

ANNONS

Padelspecialisten.com väljer att öppna en fysisk butik mitt i Göteborg, mitt i julhandeln – och mitt i pandemins andra våg.
— Vi vill kunna erbjuda en fysisk mötesplats och träffa våra kunder, säger vd:n Johan Cohn Linde till PadelDirekt.

Vid Kungsportsplatsen i Göteborg kommer e-handelsföretaget Padelspecialisten.com – som i synnerhet säljer padelrackets – att öppna portarna på tisdag.

— Det blir en pop up-butik som kommer att vara öppen i en och en halv månad. Intresset för padel är extremt stort i Göteborg just nu och vi vill kunna förmedla vår expertis och kompetens till kunderna. Rådgivning på bästa möjliga sätt, säger Johan Cohn Linde som är vd och grundade bolaget tillsammans med vännerna William Thorén och Viktor Fouchenette.

Han berättar att det inte fanns någon tvekan om att tacka ja till erbjudandet om att ta över lokalen som ligger på en attraktiv adress ”mitt i smeten.”

— Vi har tänkt att det kanske kan dyka upp nån lokal eftersom inte alla butiker går som tåget direkt… Så när jag fick frågan för tre veckor sen sa jag ja direkt. Det är området med mest flöde i hela Västsverige. Telenor flyttar ut på måndag och vi flyttar in på tisdag.

Hur går tankarna kring de nya coronarestriktionerna och uppmaningar om att stanna hemma så mycket det går?
— Så klart har vi koll på det. Vi kommer att bygga butiken väldigt funktionellt, restriktionerna finns med i beräkningarna så det har vi stenkoll på, säger Johan Cohn Linde och fortsätter:

— Butiken är ganska tacksam också eftersom den är runt 80 kvadrat och även formad som en kvadrat så folk kan vara därinne utan fysisk kontakt. Min farsa har en restaurang så vi har pratat mycket om det här med varandra, så det har vi stenkoll på.

”Kommer att en maxgräns på sex kunder”

Padelspecialisten.com gick själva ut med ett pressmeddelande med rubriken ”En fysisk mötesplats för alla som älskar padel – mitt i city.” Men trots den svenska regeringens begränsning om max åtta personer vid allmänna sammankomster är man inte oroliga att den typen av kommunikation sticker i ögonen på folk.

— Nej, det var bara ett förslag på en rubrik. Den behöver man inte använda, absolut inte, säger Padelspecialistens vd och tillägger:

— Vi kommer att ha en maxgräns på sex kunder i taget. Vi kommer att kontakta befintliga kunder om det och ha en skylt på dörren där vi informerar om det. Jag tror inte det kommer sticka i ögonen om man informerar kunderna om våra åtgärder.

Hur många kommer att arbeta i butiken?
— Vi kommer att vara två stycken, två av oss tre grundare. Så max åtta personer i butiken.

Företaget Padel Europe som driver sajten – vilken lanserades 2019 – gör precis som i princip alla kommersiella aktörer inom padeln ett starkt ekonomiskt år 2020.

— Vi hoppas att vi hamnar på cirka 10 miljoner i omsättning.

Hur stora skulle du säga att ni är i padelpryls-branschen? Topp tre i Sverige?
— Det är så jäkla svårt att räkna på siffror i en växande bransch, men tittar man på försäljning är det nog Racketspecialisten som är störst och sen är vi strax där bakom.

Du kanske även vill läsa:
Tog fram det första svenska padelracket – nu ska Impero erövra Italien
Tog fram det första svenska padelracket – nu ska Impero erövra Italien
Den här artikeln handlar om: