Sök
Yohannes Omar Ezzeldin är en av fyra grundare av svenska Impero Padel.
Foto: Impero Padel / montage
Svensk Padel

Tog fram det första svenska padelracket – nu ska Impero erövra Italien

Det som började med en jobbresa till Malaga 2015 ledde till att det första svenska varumärket för padelrackets föddes 2016.
Nu är Uppsalabaserade Impero Padel på väg att etablera sig i Italien.
— Vi lever och andas padel, säger Yohannes Omar Ezzeldin som är en av grundarna till PadelDirekt.

Det säljs padelprylar som aldrig förr i Sverige. Helt logiskt eftersom intresset exploderat under coronapandemin – men samtidigt ett av få områden inom försäljning som har bättre siffror än någonsin det unika året 2020.

— Det går bra, vi växer och säljer mer för varje år som går. Under våren märkte vi att det stod stilla och siffrorna dippade lite, men nu speciellt efter sommaren har det blivit ett rejält uppsving, alla spelar padel nu, säger Impero Padels delägare och medgrundare Yohannes Omar till PadelDirekt.

Den fyra år långa resan för Yohannes, hans bröder Joseph Mazmanian och Daniel Mazmanian samt Evin Antoniadis inleddes med stor ovisshet eftersom det knappt fanns några padelcenter i Sverige då.

— När vi började 2016 hade vi inga stora mål mer än att komma igång. Det har blivit större och större för varje år och vi är absolut bland de största svenska varumärkena inom padel, säger 28-åringen från Uppsala.

Det råder ingen tvekan om att ni var etta på bollen i Sverige?
— Vi var först, såvitt jag vet.

Hur fick ni upp ögonen för sporten?
— Det var min bror som var på resa med jobbet i Malaga där han stötte på padel. Han testade och blev frälst direkt så när han kom hem tjatade han om att vi skulle spela här i Uppsala, det första padelcentret hade precis öppnat här.

”Det fanns ingen info till nybörjare – vad borde jag köpa?” 

Det märks på Yohannes Omar Ezzeldin att han återvänder till goda minnen. Han funderar kring hur tankarna gick i slutet av 2015 då fröet till Impero Padel såddes vid padelcentret i Fyrislund, Uppsala.

— Vi tyckte det var skitkul och hyrde racket varje gång. Vi spelade två-tre gånger i veckan och började kolla vilket racket man ska köpa. Vi såg en massa globala varumärken som hade massor av rackets men det var svårnavigerat och dyrt, ett racket kunde kosta 3000-4000 kronor. Och det fanns typ ingen information för oss nybörjare, vad borde jag köpa? Då började vi tänka på ett svenskt varumärke.

Yohannes Omar Ezzeldin berättar att det var en lång process innan Impero Padels första racket-prototyp kunde testas. Han började själv studera marknadsföring för att lära sig hur det nya företaget skulle nå ut med sina produkter – men på den tiden handlade det också mycket om att leverera budskapet: det här är padel och därför är det så kul.

 — I början av 2016 började vi jobba bakom kulisserna, min kollega grävde sig in i alla detaljer om produkterna med att förbereda och hitta rätt leverantör. Vi kontaktade massa olika fabriker så det var en jävla massa mejlande, konstaterar han med ett skratt.

Hur hittar man rätt leverantör som ny i branschen?
— Det är inte lätt. Från Asien till Europa träffade vi olika fabriker som lovade att de visste hur man tillverkade bra racketar. Man fick lära sig den hårda vägen att det var mycket snack och lite verkstad från vissa leverantörer. Man insåg att padel var en sport som helt enkelt var väldig ny för en del leverantörer.

Konkurrensfördel att vara ett svenskt varumärke

Impero-gänget identifierade snabbt vad man kunde göra för att sticka ut bland alla spanska padelvarumärken och produkter: ha en stilren design.

— Vi nischade oss direkt eftersom vi såg att spanjorerna gör färgglada racketar. Vi ville inte kopiera så vi började med stilren design och ville visa stolthet över att vara det första svenska varumärket. Vårt racket Invictus blev en riktig hit, jag tror det var mycket för att designen på den är inspirerad av svenska flaggan. Då kände vi att vi började hitta rätt.

Hur tufft är det att ge sig in i en bransch som är så kraftigt dominerad av Spanien?
— Jag köper att de är några steg före oss, men padeln växer på ett galet sätt här i Sverige. Det poppar ju upp hallar hela tiden och vi har några killar och tjejer som är riktigt grymma som jag tror kommer representera Sverige på allra högsta nivå, säger Yohannes Omar Ezzeldin och fortsätter:

— Att vi är ett svenskt varumärke upplever jag som en fördel för det verkar vara viktigt för många kunder att ha svenska rackets. Många är trogna och en anledning till det är nog för att vi lägger extremt mycket fokus på snabb service, att vara interaktiva med kunderna, samt har bra racketar som vi är väldigt nöjda med. 

Inledde nyligen en satsning i Italien

Padel har erövrat Sverige och Impero Padel vill vara en del av den hållbara utvecklingen. De fyra delägarna som var med och drog i gång Impero Padel är alla kvar på sina positioner inom ekonomi, marknad, sälj samt IT. 

Men alla har ett heltidsjobb vid sidan av Impero.

— Jag tog tjänstledigt under en period, ett halvår drygt, för att få igång marknadsföringen ordentligt. Vi är väldigt strukturerade så just nu finns inte behovet att jobba mer än på kvällstid och helgerna ibland. Men padel är våra liv och vi brinner för padel-Sverige så det blir ganska många timmar vissa veckor.

Hur ser försäljningssiffrorna ut för 2020? Går ni mot högre omsättning än tidigare?
— Det här året är vårt absolut bästa hittills. Varje år har blivit bättre än det förra och senaste två åren har det varit en markant ökning. Nu i höst har vi gett oss in i Italien där vi har ett samarbete med en återförsäljare som säljer våra racketar och marknadsför oss där. Det känns jäkligt stort men också konstigt att vi är ute i Europa. Vi är stolta och glada att vara där vi är men jobbar med att utveckla ännu bättre racketar inför 2021. 


Du kanske även vill läsa: Så blev de Sveriges största padelcommunity Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten